kiscim0318
 
tisztito03181A Lek és Lendva Község tisztítóberendezése 2001 óta üzemel, a kezdeti kapacitást nem bővítették. A megtisztított szennyvíz éves mennyisége 876 ezer köbméter, ami a berendezés optimális kihasználtságát jelenti. A kft. a tisztítás után fennmaradó iszapot kiszárítja és az égetőbe való elszállításig zárt, fémkonténerekben tárolja.

Bővebben...

aa egeszshaz0318Még tavaly megkezdődött a külső felvonó építése közvetlenül a Lendvai Egészségház bejárata mellett, amely az épület első szintjének megközelítését könnyíti meg. A beruházás az intézmény alapítója, Lendva Község segítségével valósul meg 13.853 euró értékben áfával együtt, és tartalmazza az építészeti, kisipari, gépészeti, elektronikai munkálatokat, valamint a felvonó beszerzését és beépítését. A kivitelező a lendvai Legartis Kft. A még a múlt évben befejezni tervezett beruházás csúszását a felvonó szállításának elhúzódása okozta – tudtuk meg a községi hivatalnál. Ebből kifolyólag az építkezés előreláthatóan 2018. február 15-ig fejeződik be.
Az új beruházással a Lendvai Egészségházban egy régóta húzódó gond oldódik meg, hiszen a felvonó segítségével a mozgáskorlátozottak, az idősebbek, valamint a kisgyermekes szülők könnyebb közlekedése válik lehetővé.
torony0218A Vinárium kilátótorony jelenlegi üzemeltetője a Lendva Várja Önt Turisztikai Szövetség, de a feladatokat csak addig látja el, amíg nem választanak új (társ)üzemeltetőt. Ennek érdekében Lendva Község 2017. október 3-án közbeszerzési felhívást jelentetett meg a honlapján, a közbeszerzések portálján és az EU 2017/S 190-389337 Hivatalos Közlönyében. A kiírásra november 6-ig lehetett jelentkezni.

Bővebben...

templom0218Egy templom a jelen és a jövő számára épül. Olyan hely, ahová az ember lelke megnyugodni tér be. Szentlászlón egy olyan vallási közösség működik, ami példaértékű kitartással, adakozással és önkéntes munkával képes volt megvalósítani az álmát. A templom felújításáról, a kialakított külső és belső tér református jegyeiről Bódis Tamás helyi lelkész és Kócán Géza, a református egyház világi elnöke mesélt.

Bővebben...

sal0118Šalovci Község Tanácsának elmúlt évi utolsó ülésén a tanács második olvasatban elfogadta a telekhasználati díjról és a községi utak rendszerezéséről szóló rendelet második olvasatát, módosították a 2017-es költségvetést és jóváhagyták a 2016-as évi zárszámadást.

Bővebben...

lekozseg01181Lendva Község Tanácsa a tavalyi utolsó ülésén első olvasatban megvitatta a 2018-as községi költségvetést és elfogadta a községi közüzemi szolgáltatási programok javaslatát. Ezek nem hoznak nagyobb változást sem a hulladékgyűjtés, sem a vízellátás területén, de utóbbi esetében némileg emelkedik az ár.

Bővebben...

akademia01181A Muravidéken egy éve indult el az a nagyszabású projekt, amelynek keretében Lendván egy modern labdarúgó utánpótlás-nevelő központ és középiskolai kollégium épül. A 2017-es év végére pedig eldőlt, hogy a beruházás két helyszínen, a Lendvai Kétnyelvű Középiskola mögötti, valamint a Lipa Szálloda melletti területen valósul meg. Az év végén érkezett a hír, hogy a beruházást Magyarország további 4,2 millió euróval támogatja.

Bővebben...

kozep01181„Iskolánk egykor és ma” szlogennel a Lendvai Kétnyelvű Középiskola a decemberi ünnepek előtt nyílt napot szervezett, amelyen a diákok rendhagyó módon mutatták be az intézmény 70 éves múltjával és jelenével kapcsolatos tudnivalókat.

Bővebben...

desztinac51172A Muravidéki Fejlesztési Régió Tanácsa legutóbbi ülésén ismét tárgyalta a Regionális Fejlesztési Desztináció (RDO) létrehozását. Az RDO a gazdaság és a civilszféra partnersége alapján a régió idegenforgalmának egységes népszerűsítéséről, értékesítéséről, hálózati rendszerbe való kapcsolásáról szólna. A megvalósításhoz és a működtetéshez pedig a községek pénzbeli hozzájárulása szükségeltetik bizonyos kulcsok alapján.

Bővebben...

ovoda donacio5117A Dobronaki Katicabogár óvodában az óvónők minden délelőtt eljátszanak egy mesét a gyerekeknek, így egyre fokozódik a várakozás, egészen a mesedélutánig. Hétfőn a szülők társaságában a Jancsi és Juliska című mese bemutatására került sor. A meglepetéshez és az élményhez hozzájárult Andrejek Judit is különleges hangszereivel; ő az óvoda rendszeres látogatója, mindig új és újabb énekekkel ismerteti a gyerekeket, ezúttal ezeket együtt el is énekelték. A legnagyobb meglepetést viszont a Dom Kuzma idősebb polgárok otthonának szakmai igazgatója, Ficko Melita jelentette be, aki az óvodának nagyobb összeget adományozott a gyerekek megajándékozására. A játékok átadására a mese után került sor. Szerencsére a mai, sokszor nehéz boldogulást hozó világban is akadnak adakozni vágyók, s az adománynak ezúttal óvodánk örülhetett. Ezúton is hálásan köszönjük Ficko Melita és Baša Jožica igazgatónőknek az adományt.
Varga Edit
sek skafarA Muraszombati Területi és Tanulmányi Könyvtár igazgatói munkahelyének betöltésére kiírt pályázat lejárta után, októberben az intézet tanácsa a jelöltek közül Šek Škafar Klaudija kinevezését támogatta. A döntés már akkor meglepetést okozott, főleg a társfinanszírozó községek körében, amelyeket a kérdésben véleményezési jog illet meg.

Bővebben...

gastro5117A Vidám december című rendezvénysorozatnak a „Lendva várja Önt” Turisztikai Szövetség a szervezője, a rendezvények pedig ráhangolódást jelentenek a karácsonyi-újévi ünnepnapokra. Helyieknek, vendégeknek, főleg pedig a gyermekeknek.

Bővebben...

marjan51170A Muravidéki Turisztikai Szövetség (MTSz) 22. éves közgyűlésén hagyományosan kiosztotta a Gólya-díjat a 2017-ben kiemelkedő tevékenységet végző egyéneknek, egyesületeknek, akik túlnyomórészt önkéntesen kapcsolódnak be az idegenforgalmi munkába. Az elismeréseket Kolenc Barbara, az MTSz és Misja Peter, a Szlovén Turisztikai Szövetség elnökei osztották ki.

Bővebben...

dobr ules51171Dobronak Község Tanácsa múlt csütörtöki, 26. ülésén egyhangúlag elfogadták a három módosítási javaslattal kiegészített 2018-as költségvetést, amelyben több mint két és fél millió euró bevételt és mintegy hárommillió eurós kiadást terveznek. A Dobronak Községi Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség által beadott további 12.600 eurós támogatási kérelmet hatezer eurós összegben szavazták meg, s ez az összeg kizárólag a Kézművességek Háza beruházásra fordítható. Ezzel a tétellel a magyar önkormányzat támogatása 101 ezer euróról 107 ezerre emelkedett. Emellett a tanács megállapodott abban, amennyiben a beruházás befejezéséhez szükség lesz további pénzeszközre, a költségvetési módosításra is lesz lehetőség.

Bővebben...

unnep dobr5117Dobronak Község december 15-én tartotta meg a 19. község ünnepet. Az ünnep alkalmából Drofenik Marko, a Regionális Fejlesztési Igazgatóság főigazgatója mondott ünnepi beszédet, a díszünnep keretében pedig három községi és egy polgármesteri elismerést osztottak ki a művelődési házban.

Bővebben...

MCSi Design