kiscim0718
 

Gyertyánosban felszentelték a felújított templomot

gyerty1Vasárnap búcsút tartottak Gyertyánosban, amelynek keretében felszentelték a felújított Kármelhegyi Boldogasszony-templomot.
A templomépítés gyökerei az 1995-ös évbe nyúlnak vissza, amikor néhány falubeli indítványozására kezdetét vette az 1923-as évektől álló helyi kápolna lebontása, és az új templom felépítése. Az újonnan felépített Kármelhegyi Boldogasszony-templomot 1997. július 20-án szentelte fel ünnepélyes, kétnyelvű szentmise keretében Jožef Smej püspök. Idővel a templom felújításra szorult, így idén májusban a falubeliek ismét összefogtak, és tatarozták a templom külsejét és belsejét is (megvilágítás, ajtók és ablakok újrafestése, bádogos munkák stb.). A költségek 11.000 eurót tettek ki, melyeknek nagy részét a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség biztosította, a különbözetet pedig a lendvai plébánia hozzájárulásával fedezték.
Az ünnepi szentmisét Martin Dolamič Konrad lendvai plébános celebrálta. Felszentelte az új köntösbe öltözött Kármelhegyi Boldogasszony-templomot, és a Gyertyánosi Helyi Közösségnek átadta a pápai bullát.
MCSi Design