kiscim0318
 

Borászati játékok, borkirálynő-koronázás

boraszati31172A dobronaki „Bor és perec ünnepének” a bor és a házi készítmények kóstolása mellett immár két évtizede szerves része az új borkirálynő megkoronázása és a borászati tudást, valamint a gyorsaságot ötvöző vetélkedő, a borászati játékok megrendezése.
A borkirálynő-választásnak is szép hagyománya alakult ki az elmúlt évtizedekben Dobronakon. Az idei évvel leköszönő Casar Tamara hét évig töltötte be a muravidéki borkirálynőnek tiszteletet parancsoló tisztségét. A szombati rendezvényen élete olyan szakaszának nevezte az elmúlt időszakot, amelyre mindig is szívesen emlékezik vissza. Tamara névrokona, Casar Špela, sorrendben a 11. borkirálynő is nagy megtiszteltetésnek nevezte a borászati egyesületek által koordinált döntést, hiszen maga is a nagyapja által alapított filóci Gaj egyesület tagja. A Maribori Vendéglátóipari Főiskola 22 éves végzős hallgatója a bor szeretetét is a nagyapjától örökölte.
boraszati31171Az új borkirálynőt a borászati képviseletek és a borlovagrendek által lebonyolított szokásos ceremónia szerint ültették a trónra. Casar Špela elődeihez hasonlóan a muravidéki borok feletti őrködésre, a borok népszerűsítésére esküdött fel.
A folytatásban a borászati játékok következtek, amelyben négy hazai és két magyarországi csapat mérte össze ügyességét és tudását. A győztes csapat a szigorú zsűri által részleteiben is ellenőrzött műsorszámok után a hazai, azaz a dobronaki csapat lett.
MCSi Design