kiscim0818
 

Családok Őrségi Találkozója Hodoson

csaladok3217A Hodos Községi Magyar Nemzeti Önkormányzati Közösség és Hodos Község vasárnap hagyományosan megrendezte a Családok Őrségi Találkozóját. Jókedvből, vidámságból ezúttal sem volt hiány, a zene és a tánc pedig csak fokozta a hangulatot.
A Hodosi Ifjúsági Központ udvarán felállított sátor már a koradélutáni órákban megtelt. Az asztalok köré családok, baráti társaságok gyülekeztek. A jelenlévőket Roman Silvija, a magyar nemzetiségi tanács elnöke köszöntötte és kívánt kellemes kikapcsolódást mindenkinek.
A Családok Őrségi Találkozója minden év augusztusában egy kellemes kikapcsolódást ígérő, szórakoztató rendezvény. Itt egy egész délután áll rendelkezésre, hogy a hétköznapokból kizökkenve csak a szórakozásnak és a társaságnak szenteljük az időnket. Jó alkalom arra is, hogy a vidékről elszármazott rokonsággal, barátokkal találkozzunk, a rég nem látott ismerősökkel váltsunk néhány szót vagy éppen részt vegyünk egy vetélkedőben. Ez az a rendezvény ugyanis, ahol nem csak a gyerekek játszhatnak, de a felnőttek is bolondozhatnak egy kicsit. Az ügyességi vetélkedőben bárki bizonyíthatja ügyességét, rátermettségét, vállalva az ügyetlenkedést is, mellyel megnevetteti a nézőközönséget. Volt is jelentkező; nyolc páros vetette magát alá a játéknak. A legjobbak pedig idén is jutalomban részesültek. Így a talicskázás, az egyensúlyozás, az almapecázás, a tánc és még egyéb vicces feladatok bajnokai Hodoson az Adrijana és Géza, illetve Simona és Edi párosok lettek holtversenyben. Nyereményük fürdőbelépő és vacsora két személyre. A második dicsőséges helyen Miša és Bojan végzett, a harmadik pedik a Tadej és René alkotta páros lett.
Természetesen a gyermekek sem unatkoztak. Légvár és hagyományos, fából készült gyermekjátékok, arcfestés és csillámtetoválás várta őket. Az asztalokról nem hiányoztak a házi sütemények, volt kürtős kalács és lángos, de roston sült ételekből is volt kínálat.
A zenéről idén is a D-dúr együttes gondoskodott, akik mindvégig igyekeztek fenntartani a jó hangulatot. Estére már csak a tánc és a mulatozás maradt hátra, mindenki örömére.
MCSi Design