kiscim0718
 

A Vinárium kétszázezredik látogatója

vinarium40171A két évvel ezelőtt megnyílt Vinárium Kilátótorony múlt szombaton fogadta a kétszázezredik látogatót. A jegyet a maribori Gojkošek Bojan váltotta ki, aki családjával először látogatott el a lendvai turisztikai attrakcióhoz. Az ajándéka – amit Balažek Anton polgármester adott át – egy hétvégi családi csomag a lendvai Terme fürdőbe, valamint egy éjszakára szállás reggelivel két személy részére egy négycsillagos bécsi szállodában. A szombati eseményen jelen volt Hribar Marjan, a turisztikai világszervezet tagja és a Kompas Ausztria igazgatója is.
vinarium40172Az 53,5 méteres Vinárium kilátótorony első évfordulójáig 100 ezer látogatót vonzott, így a továbbiakban is nagy látogatottságra számítottak. A kilátótorony rövid fennállása alatt a harmadik legkeresettebb turisztikai célponttá nőttek ki magát Szlovéniában.
– A kilátótorony idei számai újabb mérföldkövet jelentenek a látogatottság növekedésében, hiszen az eredmények 10 százalékos emelkedést mutatnak. Ezt természetesen tudja követni a kiegészítő kínálatok növekedése és az infrastruktúra fejlesztése – fogalmazott Balažek polgármester.
A Lendva várja Önt Idegenforgalmi Szövetség az esemény alkalmából ünnepséget és kultúrműsort szervezett.
MCSi Design