kiscim0318
 
bga4917A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. idén a külhoni igényeknek megfelelően a szokásosnál korábban ismertette 2018. évi pályázatait, melyeket a múlt héten Pozsonyban mutatott be Erdélyi Rudolf, a BGA Zrt. vezérigazgatója és Czibula Ádám, a BGA Zrt. felvidéki intézményének vezetője.

Bővebben...

Kedves Néptánckedvelő!
Itt a lehetőség arra, hogy csatlakozz a lendvai MNMI által tizenkilenc évvel ezelőtt alapított
Muravidék Néptáncegyüttes
utánpótlás-csoportjához.

Bővebben...

A Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet a Szlovén Köztársaság Oktatási Intézete szakmai támogatásával ebben a tanévben is meghirdeti a Petőfi Sándor tanulmányi versenyt a kétnyelvű általános iskolák tanulói és a kétnyelvű középiskola diákjai számára.
Az iskolai verseny minden iskolában 2018. február 20-án lesz.

Bővebben...

Kedves Hallgatók!
A Maribori Egyetem Magyar nyelv és irodalom oktatási programja az egyetlen magyar nyelven végezhető stúdium Szlovéniában. A programon kívül lektori órákra is van lehetőség mindazok számára, akik már tudnak magyarul, és azoknak is, akik most szeretnék megtanulni ezt a „különleges” nyelvet. Azokat az érdeklődőket szólítjuk meg, akik tisztában vannak a többnyelvűség és a multikulturalitás többletértékeivel. A magyar nyelvet beszélőknek további nyelvi kompetenciafejlesztést nyújt, a más anyanyelvűeket pedig arra ösztönzi, hogy minél jobban megtanuljanak egy újabb – más típusú, más nyelvcsaládba tartozó – nyelvet. A Lektorátus a hallgatókat a mobilitásra is motiválja, elsősorban ERASMUS kereteken belül.

Bővebben...

MCSi Design