kiscim2117

 
A KÉSZÜLŐ NEMZETISÉGI TÖRVÉNY MUNKATERVEZETÉNEK ISMERTETÉSE
Szeretettel meghívjuk a nemzeti önkormányzati közösségek tanácsának tagjait,
valamint minden kedves érdeklődőt
a 2017. május 29-én (hétfőn) 17.30-as kezdettel
a LENDVA KÖZSÉGI MAGYAR NEMZETI ÖNKORMÁNYZATI KÖZÖSSÉG üléstermében (Malom utca 6A.) szervezett képviselői fórumra,
amelynek keretében ismertetésre kerül a készülő nemzetiségi törvény munkatervezete,
valamint egyéb, a törvényhozással összefüggő időszerű kérdések megvitatására is lehetőség nyílik.
 
Számítunk minden kedves érdeklődő megjelenésére, közreműködésére!
Göncz László
országgyűlési képviselő
A nyári szünidő alatt, július 3-a és 8-a között napközis labdarúgó-iskola zajlik Lendván, ahova a 6 és 14 év közötti fiatalok jelentkezését várják. Emellett az ABC sporttáborba is bekapcsolódhatnak a 4 és 8 év közötti gyermekek.
A jelentkezési határidő június 15., bővebben a programról a www.izziv-pomurje.si honlapon lehet olvasni. További információ a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen, illetve a 040 292 492-es (Borut) mobilszámon igényelhető.
Idén július 1-je és 12-e között szervezik meg az 5 és 19 év közötti fiatalok számára a baškai egészségügyi gyermeküdülést. Ezúttal a Lendvai Közigazgatási Egységből 112 gyermek nyaralhat kedvezményesen, abban az esetben, ha az elmúlt évben legalább kétszer jártak orvosnál. Orvosi beutalóval a szülői hozzájárulás 104 euró, egyébként az üdülés 360 eurós költségű.

tovább

Berden Mario jogász vagyok, és sikeresen pályáztam a budapesti székhelyű Kisebbségi Jogvédő Intézet által kiírt feladatkörre a Muravidéken, illetve Szlovéniában a 2017-es évre. A feladatom állandó jogsegélyszolgálat nyújtása a muravidéki magyarság kisebbségi jogvédelme terén.

tovább

A Moravske Toplice Községi Magyar Nemzeti Önigazgatási Közösség
PÁLYÁZATOT hirdet
a Moravske Toplice Község nemzetiségileg vegyesen lakott területén működő, magyar nemzetiségi programokat kivitelező egyesületek részére.

tovább

RÁKÓCZI FOUNDATION
80 Carlton Street, Toronto, Ontario, Canada, M5B 1L6
Tel: 416 413 1300 ext 239; Fax: 416 413 1620
 
A kanadai Rákóczi Alapítvány pályázatot hirdet
a 24. Magyarságismereti Mozgótábor
programjain való részvételre 2017-ben
 
A Magyarságismereti Mozgótábor célja: Határon túli magyar fiatalok magyarországi körútja, melynek során mélyebben megismerkednek a magyar történelemmel, kultúrával, művészetekkel.

tovább

A Maribori Egyetem Bölcsészettudományi Karának Magyar Nyelv és Irodalom Tanszéke sok szeretettel vár Benneteket magyar alapszakos programjába!

tovább

Kedves Hallgatók!
A Maribori Egyetem Magyar nyelv és irodalom oktatási programja az egyetlen magyar nyelven végezhető stúdium Szlovéniában. A programon kívül lektori órák látogatására is van lehetőség mindazok számára, akik már tudnak magyarul, és azoknak is, akik most szeretnék megtanulni ezt a „különleges” nyelvet. Azokat az érdeklődőket szólítjuk meg, akik tisztában vannak a többnyelvűség és a multikulturalitás többletértékeivel. A magyar nyelvet beszélőknek további nyelvi kompetenciafejlesztést nyújt, a más anyanyelvűeket pedig arra ösztönzi, hogy minél jobban megtanuljanak egy újabb – más típusú, más nyelvcsaládba tartozó – nyelvet.
A Lektorátus a hallgatókat a mobilitásra is motiválja, elsősorban ERASMUS-kereteken belül.
Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk! Jelentkezni lehet az alábbi ímélcímeken:
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Cipőjavítás, kulcsmásolás, bőrárujavítás (táskák, övek), gravírozás, névtáblák készítése, kések-ollók élezése Lendván a Fő utca 49. szám alatt.
Az üzlet nyitva tartása: hétfő, kedd, szerda 10–17 óráig.
Tel.: +36 30 3 082 596
MCSi Design