kele
perec1
68. évfolyam
17. szám
Megjelenés:
2024. 04. 25.

kiscim1624

 

Sikerült a célkitűzéseket elérni

sport hodos4621Hodos csapata a muraszombati községközi labdarúgóligában 24 pontot szerzett az őszi bajnokságban és a negyedik helyről várhatja a tavaszi folytatást. Az idény első feléről Roman Darko klubelnökkel beszélgettünk.

– Az elért eredményekkel nagyjából elégedettek vagyunk. Fájó viszont, hogy a két vereség hazai pályán ért bennünket. Bogojina ellen rossz képet festett a hazai gárda. Nem teljesítettük az elvárásokat. A Radgona pedig erősebbnek bizonyult és megérdemelten vitte el a három pontot. A többi mérkőzést viszont magabiztosan hozta a csapat – értékelt a klubelnök bevezetőként.

Ladinek Nuša edző gyors távozása nehéz helyzetbe sodorta a csapatot.

– A csapatunk megélt egy váratlan edzőváltást, ugyanis a felkészülés elején, az első edzés után Ladinek Nuša visszalépett szerződésétől, mert időközben a női futballban talált magának csapatot. Nagyon nehéz helyzetbe kerültünk, nem volt nagy választási lehetőségünk és sürgetett bennünket az idő is, de ahogy a táblázat mutatja, az új edzővel is elértük a célt. Gólgazdag mérkőzéseket játszottunk, ezt bizonyítja a gólszerzők listája is, amelyen Bencik Miran 18 találattal a második, de előkelő helyen ott van még Takács Máté kilenc és Osvald Milán nyolc góllal. A játékosaink minden edzésen, minden mérkőzésen rengeteget dolgoztak annak érdekében, hogy sikeresek tudjunk maradni. Kevés a labdarúgó a környéken, akikre komolyan lehetne számítani, és azon a véleményen vagyok, hogy évről évre rosszabb lesz a helyzet. Nálunk is vannak magyarországi játékosok, akikre tavasszal is szükségünk lesz.

A csapatot jelentős támogatással segíti a község, illetve a községi magyar önkormányzat is. Köszöntettel tartozunk nekik. Eddig is nehéz volt, de a járvány még jobban megnehezítette a munkánkat a szponzorok keresésében. Mi igyekszünk azzal gazdálkodni, amink van. Nem ígérünk lehetetlent. Ami a körülményeket illeti, örülünk, hogy tavaly a község kiépítette a világítást a kispályán, ahol az esti órákban is tudunk edzeni.

S hogy mik a tavaszi kilátások?

– A keret összetétele alapján a csapatunk esélyes a dobogóra, és reményeim szerint ez tavasszal az edzésmunka és az eredmények tekintetében is be fog bizonyosodni. Célunk az első három között végezni. A csapattól a mérkőzéseken dominálást, támadószellemet és stabilitást várunk, amit elég jó arányban az őszi idényben is láthattunk már.

Gönc Edit

 

 

MCSi Design