kiscim2517

 
Bár a nyár még csak most jön, a nap már kényeztet minket teljes fényével. A hideg reggeleket követően a nap melege jóleső érzést ad, de ne felejtsük el a káros napsugarak elleni védelmet. A szabadtéri tevékenység, a munkába járás, a séta vagy egy baráti kávézás is leégéssel végződhet, amennyiben nem gondoskodunk megfelelő védelemről.

tovább

egeszseg2317A dohányzás, illetve a dohány használata voltaképpen az emberi test minden szervére ártalmas és egész életen át egészségkárosító hatása van. A rákos megbetegedések, légzőszervi megbetegedések, szív- és érrendszeri megbetegedések és számos más betegség, egészségügyi probléma okozója. Szlovéniában a dohány a rizikófaktorok között a legfontosabb megakadályozható rizikófaktor. Évente a dohányzás okozta megbetegedések következtében Szlovénia 3.600 lakosa hal meg, majdnem 10 lakos naponta, ennek egynegyede már a hatvanadik életéve előtt.

tovább

A farsangi időszak véget ért és sokunkban felmerült a kérdés, hogyan is tudnánk megszabadulni felesleges kilóinktól. Ne hagyjuk, hogy a gyors fogyást ígérő diéták becsapjanak, hiszen a legtöbb esetben a gyors súlyvesztés később gyors súlygyarapodással is jár.

tovább

Az AIDS világnapjának idei mottója a megelőzést helyezi előtérbe, mint a legfontosabb tevékenységet, amely ismételt megerősítést vár, amennyiben szeretnénk megfékezni a HIV terjedését a 2030. év végére. A kampány szerte a világon felhívja az emberek figyelmét arra, hogy kifejtsék véleményüket, hogy milyen tevékenységek szükségesek a sikeres HIV-megelőzéshez és -ellenőrzéshez. Az Országos Közegészségügyi Intézet (NIJZ) adatai szerint az eredmények azt mutatják, hogy a szexuális úton terjedő fertőzések között HIV-fertőzéssel is egyre többen élnek Szlovéniában.

tovább

A Movember nemzetközi mozgalom, amelynek célja, hogy tájékoztassa a nyilvánosságot az egészségről és a betegségekről, elsősorban azokról, amelyek a férfiakat veszélyeztetik, mint például a prosztatarák és a hererák. A Movember szó az angol „mustache” (bajusz) és a „november” szavakból keletkezett. A tagok a támogatásukat bajusz viselésével fejezik ki novemberben, innen ered az elnevezés. A mozgalom 2003-ban kezdődött Ausztráliában és globális mozgalommá fejlődött.

tovább

MCSi Design