kiscim0718
 

Jelentős támogatásokat hagytak jóvá

 DSC0374Moravske Toplice Községi Magyar Nemzeti Önigazgatási Közösség Tanácsa pénteken tartotta 21. rendszeres ülését. Határozat született a 2017-es tanulmányi út megszervezésének részleteiről. A kétnapos (szeptember 9-10.) tanulmányi út célállomása Belgrád. A kirándulásra augusztus 20-ig lehet jelentkezni 60 főig, elsőbbséget élveznek a község öt magyar nemzetiségű településén élők. A kirándulás költsége személyenként 70 euró lesz, a fennmaradó különbözetet az önkormányzat téríti meg.
Az önkormányzathoz ezúttal is érkeztek támogatási kérelmek. A Lóbarátok Egyesülete a nemzeti elővágta megrendezésére kért anyagi segítséget. A tanács úgy határozott, hogy 700 eurós támogatást biztosít a rendezvény lebonyolítására. Az új Muravidék Citeraegyüttes szintén kérelemmel fordult a közösséghez új CD-lemezük sokszorosítására. Részükre 200 eurós összeget útéltek meg.
Az egyéb napirendi pontban a közelgő Vastag Csaba - szabadtéri koncert részleteiről tanácskoztak. Az elnök, Vugrinec Zsuzsa tájékoztatta a tagokat, hogy az előzenekarként a helyi Moon Lions együttes vállalta a felkérést, díját a koncert alatt kiszolgáló vendéglátóegység finanszírozza. A koncert a látogatók számára díjtalan lesz, a szórólapok és a plakátok Muravidék-szerte, illetve Magyarországon, a határmenti településeken is hirdetik a rendezvényt. A tanács a koncertet „összmuravidéki eseménynek” nevezte, és nagyszámú közönségre számít.
A tanács végül arról is határozatot fogadott el, hogy promóciós tárgyakat, reprezentációs anyagokat készíttetnek az önkormányzat részére, mellyel a jövőben a különböző rendezvényeken, eseményeken való megjelenéskor bemutatkozhatnak.
 
MCSi Design