kiscim0718
 
sport naftautanp0718Tornisán fociztak a fiatal csillagok
A Nafta 1903 utánpótláscsapatai a hétvégén a Fiatal Csillagok elnevezésű korosztályos tornisai focitornán rúgták a labdát. Az akadályokat a legeredményesebben a 11 évesek vették, akik az egyes csapattal a remek második helyet szerezték meg.

Bővebben...

sport ij072Vrhnikán szombaton öt lendvai íjász szállt versenybe az idei országos teremíjászati bajnoki címért. A hosszú íj kategóriában versenyző három lendvai íjász számára a bajnokság selejtezője eredményesen zárult, hiszen Horvat Kristijan a harmadik, Štampar Zvonko a negyedik, Hozjan Jožef az ötödik helyről jutott a kieséses szakaszba.

Bővebben...

sport judo0718A Lendvai Kétnyelvű Középiskolában a hagyományos nemzetközi korosztályos cselgáncstornát rendezte meg a lendvai Judo Klub szombaton, amelyen négy országból közel háromszáz cselgáncsozó versenyzett. A házigazda klub a szépszámú egyéni érem mellett a csapatversenyt a második helyen zárta.

Bővebben...

sport lo06181Kiváló iskolai szereplések
Muraszombatban rendezték meg a regionális iskolai légpuskabajnokságot, amelyen 74 általános iskolás tanuló és 21 középiskolás diák versenyzett. Szép eredményeket értek el vidékünk fiatal sportlövői, amivel bizonyították, hogy a lendvai, dobronaki és petesházi egyesületekben minőségi munkát folytatnak az utánpótlás-nevelésben.

Bővebben...

nafta zte0618ZTE Zalaegerszeg – Nafta 1903 5:0 (2:0)
A lendvai Nafta a múlt héten négynapos mini edzőtáborba utazott Zalaegerszegre. A zalaegerszegi felkészülést szerdán kora délután a ZTE FC elleni kétszer hatvan perces találkozóval kezdte meg. Az első felvonás góljait Vernes Richárd szerezte a ZTE-nek, aki először egy emeléssel juttatta előnyhöz csapatát, majd egy büntetőt váltott gólra. A második részben teljes sort cseréltek a csapatok, de a Nafta ekkor sem találta meg a gólhoz vezető utat, ellentétben Kovács Ádámmal, aki a találkozó végéig háromszor zörgette meg a lendvaiak hálóját.

Bővebben...

sport dobrlk0618A Dobronaki Labdarúgóklub szombati közgyűlésén a tagok egyhangúlag elfogadták a 2017-es év beszámolóit, és az idei évre kitűzték célul, hogy a bajnokságot az élvonalban zárják. Emellett a klub megalapításának 70. évfordulójának megünneplésére is készülnek.

Bővebben...

sport ij05181Horvat és Štampar országos bajnok
Škofja lokában bonyolították le az országos teremíjászati kupa hatodik fordulóját, amely a korosztályos versenyzők és az öregfiúk számára egyben az országos bajnokság versenyét is jelentette.

Bővebben...

sport judo0518A hétvégén Senčurban rendezték meg a cselgáncs országos bajnokságot a 18 és 14 éves korosztályok számára. A 18 éveseknél 32 klub 142 versenyzője küzdött a bajnoki címért. A lendvai indulók közül az országos második helyezéssel Denša Luka (55 kg) végzett a legelőkelőbb helyen a KBV-ből. Bronzérmet Markoja Jure (90 kg) és Kulčar Vita (48 kg) szerzett a lendvai Judo Klubból. A bajnokságon 5. lett Pal Nika (57 kg) a KBV-ből és Ferencek Tamara (52 kg) a Judo Klubból, klubtársa, Mlinarič Nejc (73 kg) a 7. helyen végzett, valamint Podgorelec Luka (50 kg) a KBV-ből.
A 14 éveseknél Recek Lina (63 kg) léphetett a dobogó legalsó fokára a Judo Klubból. A korosztályban 42 klub 242 tehetsége lépett tatamira.
evsport0518Ünnepélyes keretek között adták át a lendvai sportszövetség által megrendezett év sportolója gála díjait szerdán a Tuš központ rendezvényhelyiségében. A rendezvény díszvendége a tizenhatszoros országos salakmotoros bajnok, a világ hetedik legjobb versenyzője, Žagar Matej volt.

Bővebben...

sport judo01481Cselgáncssikerek
A Slovenska Bistrica-i Impol dzsúdóklub hétvégi nemzetközi tornáján jelen voltak a lendvai cseperedő versenyzők is. A Judo Klub versenyzői közül a kadétoknál Markoja Jure (90 kg) ezüstérmet, Kulčar Vita (48 kg) bronzérmet szerzett, Mlinarič Nejc (73 kg) kilencedik lett. A KBV tagjai közül a serdülőknél Podgorelec Luka (50 kg) harmadik lett, Pal Nika (57 kg) az ötödik helyig jutott. A tornán 142 tehetség 34 osztrák, olasz, horvát és szlovén klubból versenyzett.

Bővebben...

sport rop04181A harmadosztályú Muránia női röplabdacsapat pénteken rövid pihenő után az idény második felét az éllovas Muraszombat ellen kezdte meg. A vendéglátók az ellenfél iramát nem tudták felvenni, így nagyobb ellenállás nélkül sima háromjátszmás vereséget könyveltek el.

Bővebben...

sport lindau0418A Muravidéki Kosárlabdaliga aktuális fordulójában a lendvai Lindau esélytelen volt a tabella élén álló muraszombati Nona elleni összecsapáson. Sérülés miatt Tuksar Stanko, Hozjan Tomas, Sijarič Aleš és Horvatič Gorazd is pihenni kényszerült, de a csapatból Zrna Dejan is hiányzott. Így a teljes felállással érkező vendégcsapat könnyen végigsöpört a házigazda megtizedelt játékosállományán. A Lindau otthonában a Nona 56:111-es eredménnyel nyerte a meccset.

Bővebben...

nafta sajto 1A Nafta 1903 csapata Franc Fridl edző vezetésével megkezdte felkészülését szombaton a másodosztály 2017/18-s őszi idényére, mely augusztus 8-án rajtol. Az edzés előtt Magdič Igor, a klub sajtószóvivője és az edző sajtótájékoztatón ismertették a csapat terveit, a munkaprogramot és a játékoskeretet, mely egyelőre lényegesen nem változott.

Bővebben...

MCSi Design