kiscim3417
 
sport rop3417Egyre népszerűbb a röplabdatábor
A lendvai Muránia Röplabdaklub idén második alkalommal szervezett röplabdatábort, melyen a múlt héten 35 fiatal röplabdakedvelő vett részt. A napközis táborban 6 és 15 év közötti résztvevők tartalmas foglalkozásokba kapcsolódhattak be. Délelőtt a lendvai óvodában a táborozók barátkoztak, társalogtak, valamint ismerkedtek a röplabda alapjaival és csapatépítő tréningen vettek részt, majd a kétnyelvű középiskola tornatermében háromórás edzés kezdődött. Ennek keretében közösen és csoportokban edzettek, erőnléti gyakorlatokat végeztek, labdajátékokat játszottak.

Bővebben...

sport kupa3417Múlt szerdán a Nafta a szlovén kupasorozat első fordulójában az első osztályban játszó Celjét látta vendégül a lendvai sportparkban. Mintegy 300 néző előtt a mérkőzés hajrájában ugyan belehúzott a lendvai csapat, de már nem sikerült megszerezni az egyenlítő gólt, így 2:1-re maradtak alul, amivel a Naftának véget ért a kupasorozat.

Bővebben...

sport nafta3417Szombaton a bajnokság harmadik fordulójában a Nafta hazai közönség előtt zsebelte be második bajnoki győzelmét a Krka ellen. A mérkőzésen a hazai csapat mezőnyfölényben játszott és szépszámú lehetőséget dolgozott ki, melyek közül csak egyet sikerült értékesíteni, ami viszont elegendő is volt az újabb három pont megszerzéséhez.

Bővebben...

sport ij3317Ismét dobogón az íjászok
Szombaton Šujicán rendezték meg a 3D íjászverseny sorozatának utolsó, hatodik fordulóját. A borongós időben 32 klub 141 íjásza állt rajthoz, köztük a lendvai íjászok is, akik ismét szép eredményeket értek el.

Bővebben...

sport nafta3317AŠK Bravo – Nafta 1903 1:0 (1:0)
A pénteki mérkőzéssel a bajnokság második fordulóját is a lendvaiak nyitották. Idegenben a Naftának ezúttal nem sikerült megismételni az egy héttel korábbi sikert, így az idényben a csapat elszenvedte első vereségét.

Bővebben...

sport olimpianova3217Előkészületi mérkőzések
Olimpija – Nova 7:1 (6:1)
Az Olimpija és a magyarországi Nova mérkőzése a hazai csapat fölényes győzelmével zárult. A közönség nyolc gólt látott, ebből hetet már az első félidőben, de a rossz idő miatt a bíró a hatvanadik percben megszakította a mérkőzést. A hazai csapat soraiból dicséretes játékot mutatott: Vida (3), Bači (2), Gönc (1), Kepe (1).

Bővebben...

sport edzes3217A Nafta 1903 labdarúgóklub múlt héten nyílt napot tartott, amelynek keretében a szurkolók találkozhattak a játékosokkal. Az eseményt kísérő sajtótájékoztatón a klub illetékesei ismertették az idénybeli célokat, ambíciókat, bemutatták a csapat új felállását, a szakmai stábot és az elmúlt hónapokban folytatott munkát.
Magdič Igor sajtószóvivő elmondta, hogy a klub céljai a felkészülési időszak kezdetétől változatlanok: továbbra is szép játékot szeretnének mutatni, tehát az attraktív futballt állítják előtérbe. „Nincsenek túlzott ambícióink a tabella helyezéseit illetően, hiszen elsősorban stabil másodikligások szeretnénk lenni. Igaz, hogy ez a liga – számunkra legalábbis – egyelőre egy nagy rejtély, de az első néhány mérkőzést követően már betekintést kapunk abba, hogy milyen erős a többi csapat és mi hol helyezkedünk el. Ezek után szükség esetén módosíthatjuk a stratégiánkat” – mondta Magdič. A klub céljai között szerepel az utánpótlás erősítése is, ezért a labdarúgó-akadémia főszerepet kap.

Bővebben...

sport nafta3217Múlt pénteken hazai pályán, körülbelül 800 néző előtt lépett pályára a 12 év után ismét másodikligás Nafta 1903, az ellenfél a Roltek Dob volt. A nézők érdekes és egyben harcias mérkőzést kísérhettek figyelemmel.

Bővebben...

naf3117A Nafta felkészülési meccsei
Rákóczi FC – Nafta 1903 1:0 (0:0)
A Nafta a kaposvári Rákóczi FC ellen lépett pályára július 26-án. Az összecsapás nehéz körülmények között zajlott, hiszen a nagy esőzés mellett jégeső is megzavarta a mérkőzést. Ebből, valamint a házigazdák durva játékából kifolyólag a bíró a 61. percben, megszakította a mérkőzést.

Bővebben...

focitab3117A Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség – immár második éve a Lendvai Ifjak Egyesületével karöltve – ötödik alkalommal szervezte meg a focitábort. Idén július 24-e és 28-a között a csentei Muránia Központ, valamint a helybeli focipálya volt a tábor helyszíne, az eseményen 56 általános iskolás focikedvelő tanuló vett részt.

Bővebben...

sport 2
Petesháza újoncként kezdi az idényt
A 2. Lendvai körzeti labdarúgó liga 2017/18-as idényében hét csapat küzdelmét láthatja a közönség. Öt vidékünk klubjai között - néhány kihagyott év után - újra jelen van Petesháza csapata is. Emellett a ligában szerepel még a Turniščei Öregfiúk és a Renkovci csapata is. A vidékünk csapatainál érdeklődtünk az augusztus 27-én induló bajnokság őszi idényének alapozásáról.

Bővebben...

nafta sajto 1A Nafta 1903 csapata Franc Fridl edző vezetésével megkezdte felkészülését szombaton a másodosztály 2017/18-s őszi idényére, mely augusztus 8-án rajtol. Az edzés előtt Magdič Igor, a klub sajtószóvivője és az edző sajtótájékoztatón ismertették a csapat terveit, a munkaprogramot és a játékoskeretet, mely egyelőre lényegesen nem változott.

Bővebben...


tekeklub 1Nafta Tekeklub
Továbbra küzdenek a tekepálya megépüléséért
A lendvai tekeklub pénteken tartotta meg éves közgyűlését a hosszúfalui Olimpija vendéglőben, melyen a tagok értékelték a tavalyi évet, és megvitatták a terveket. Az egyre nehezebb helyzetben lévő klub továbbra sem adja fel a lendvai tekepálya megépítését.

Bővebben...

MCSi Design