kiscim2117

 
sport polgmes21170Polgármesterek fociztak
A lendvai városi stadionban szinte teljesen üres lelátók előtt bonyolították le a szlovén és az osztrák polgármesterek válogatottjainak focimérkőzését pénteken késő délután. A mérkőzésen a vendégek domináltak, akik az első félidő derekán megszerezték a vezetést, amit a folytatásban kettőre növeltek. Ezt követően ugyan a szlovén polgármesterek szépítettek, de a vendégek újabb góllal büntettek, amit a házigazdák már nem tudtak behozni, csupán a szépítésre maradt idő: a találkozó 3:2-es osztrák győzelemmel zárult. A szlovén csapatot vidékünkről Gjerkeš Stanislav lendvai alpolgármester erősítette.
sport polgmes21171

tovább

sport hodos21172A muraszombati községközi 1. osztályú fociliga 21. fordulójában Hodos hazai pályán szerezett bajnoki címet, miután 1:0-s győzelmet aratott az őszi forduló legjobb csapata, a radgonai gárda ellen.

tovább

sport ijasz2117A Lendvai Íjászklub az országos íjászszövetséggel karöltve szombaton harmadik alkalommal szervezte meg a pályaíjász-minősítő versenyt, ezúttal rendhagyóan a petesházi stadionban. A minősítésre 69 versenyző érkezett, a hazai színeket pedig a fiatalok képviselték a legeredményesebben.

tovább

sport nafta2117A Nafta a bajnokság utolsó előtti fordulójában keményen megdolgozott a győzelemért, amivel bebiztosította belépőjét a másodosztályba és megvalósította a klubban kitűzött célt. A továbbjutás bár megvan, de a bajnoki cím csak az utolsó fordulóban dől el.

tovább

sport ij2017Kettős lendvai íjászgyőzelem
Sinja Goricában rendezték meg a 3D íjászverseny következő fordulóját, melyen 184 versenyző indult 33 szlovén, horvát és olasz klubból.
A hét lendvai íjász jól teljesített a versenyen és a klubban dobogós helyezéseknek örülhettek. Cseh Gyula 413 kört lőve újabb győzelmet zsebelt be vadászreflex íjjal, mögötte klubtársa, Horvat Kristijan végzett, míg Flisar Tomaž 13. lett. A nőknél Horvat Sonja a hatodikon zárt. Hosszúíjjal Hozjan Jože harmadik, Štampar Zvonko 12. lett a veteránoknál. Štuhec Bojan a kilencedik helyen végzett csigás íjjal.

tovább

sport iskijasz2017A Lendvai Íjászklub fiatal tehetségei vasárnap jelen voltak az általános és középiskolák keleti regionális íjászati bajnokságán Novo Mestóban, ahol 90 iskolás állt a lővonal elé.

tovább

sport olimp2017A lendvai községközi labdarúgó-bajnokság végéhez közeledve az első osztályban a hosszúfalui Olimpija hazai pályán látta vendégül Nedelica csapatát.
Fontos mérkőzés előtt állt a hazai gárda, hiszen győzelem esetén a tabellán az ötödik helyre kapaszkodhatott volna fel, ami azonban nem sikerült a csapatnak. A mérkőzés korai szakaszában, a 13. percben Nedelica Nežič góljával előnyhöz jutott, amit a mérkőzés végéig tartani is tudtak. A házigazda a játékot támadó szellemben folytatta, több ígéretes helyzetet is kialakított, de a pontatlan lövések a legtöbbször a kapu mellett kötöttek ki.

tovább

sport nafta2017A Nafta a várakozásoknak megfelelően támadójátékával a saját térfelére szögezte a vendégeket, de a meccs elején a csapat sehogy sem találta a gólhoz vezető utat. A lövések, fejesek mind a kapu mellett csordogáltak el, egészen a 27. percig, amikor megtört a gólcsend: a 16-os széléről indított egyik szabadrúgást követően a kapu előtt keletkezett kavarodásban Novinićtól pattant el a labda, mely Miličevič segítségével a hálóban kötött ki; öngóllal jutott tehát vezetéshez a hazai alakulat. A második találatot a félidő vége előtt Vinko szerezte, aki Roginić beadását értékesítette mintegy öt méterről.

tovább

sport jezero1917A petesházi Coal égisze alatt elrajtolt az idei nemzetközi kiskaliberű légpuskaverseny magyar és szlovén céllövőkkel. Az első forduló, melyet a Rudar Presika egyesület rendezett, a magyarországi csapatok dominanciája jegyében zajlott.
A 11 csapatos mezőnyben az első versenynapot Zalaegerszeg nyerte Nagykanizsa előtt, harmadik a házigazda Presika lett. A Coal a rajtot a hatodik, a Jezero a nyolcadik hellyel indította.
A forduló legjobb céllövője Varga Ottó lett (Nagykanizsa), a harmadik helyezéssel pedig jól teljesített Babič Jožef a Jezeróból. További eredmények: 5. Varga Gábor (Coal), 17. Car Franc (Jezero), 20. Kopinja Jože (Coal), 26. Gerenčer Boris (Coal), 32. Benkovič Tomaž (Jezero). 34. Miladinovič Dragan (Coal), 35. Čeke Dejan (Coal).
A Nafta 22. fordulóbeli botlása után (Odranci csapata 1:0-ra győzött Lendván) a vasárnapi Grad elleni találkozón a hiba szinte megengedhetetlen volt. A goricskói csapat a héten új edzővel vágott neki az újabb fordulónak, ugyanis Škaper edzőt Črnko Bogdan váltotta a kispadon, ettől függetlenül azonban gyakorlatilag már az első félidőben behozhatatlan előnyt szerzett a Nafta. A lendvaiak gólparádéját a 11. percben Vrabelj öngólja indította, s az előnyt Zeljko újabb tizenegy perc elteltével kettőre növelte. Az első félidő derekán Roginić a harmadik találatot is megszerezte a Naftának, a pihenő előtt pedig Vinko, majd újra Roginić járt sikerrel.
A térfélcserét követően a vendégek visszafogottabban játszottak, de Gabrovec David játékvezető utolsó sípszója előtt megszerezték a hatodik gólt is: Pozsgai talált be Škodnik hálóőr kapujába.
Három fordulóval a bajnokság vége előtt izgalmas véghajrá ígérkezik, melyben három csapat küzd meg a bajnoki címért.
F.h.m./hs
sport ezust1717A Mladost Tollaslabdaklub a hétvégén a leggyorsabb ütősport korosztályos tornáját bonyolította le Lendván, melyen a házigazda színeit Doler Maša képviselte a legsikeresebben: a párosok döntőjében győzött, az egyéni megmérettetésben pedig az elődöntőben szenvedett vereséget a 19 évesek korosztályában.

tovább

judo1617A Mariborban nagyszombaton megszervezett területi iskolai cselgáncsbajnokságon 43 iskolából 245 fiatal versenyző lépett tatamira. A tornán részt vettek az 1. Sz. Lendvai KÁI tanulói is, s mindannyian dobogós helyezéseket értek el: Sep Sara (40 kg) aranyérmes, míg Sakač Tija bronzérmes lett a tizenkét éveseknél, ezüstérmet Foschini Nikolas (55 kg) és Kulčar Vita (40 kg), bronzérmet pedig Štefanič Tjaša (57 kg) szerzett a tizenöt éveseknél. A résztvevő tanulók a lendvai klubokban tanulják a dzsúdó fortélyait.
FB/hs

tovább

sport ezustl1617Idén már 12. alkalommal várta vissza a sportolókat a lendvai nemzetközi korosztályos tollaslabdaverseny, melyről a pénteki sajtótájékoztatón adtak bővebb tájékoztatót a helyi tollaslabdaklub képviselői, Sekereš Bojan elnök és Pešehonov Denis edző. A tornán 18 hazai versenyzővel szállnak harcba a dobogós helyezésekért.

tovább

sport jez50163Lezárták a lövészidényt
A dobronaki Jezero Céllövészeti Egyesület idényzáró sportlövészeti rendezvényt szervezett a dobronaki vadászháznál, melyen 29 tag jelent meg. A közösségi jellegű egyesületi találkozón a tagok pisztoly és forgópisztoly versenyszámban mérték össze képességeiket.

tovább

sport foci5016A Nafta 1903 a hétvégén négy korosztály számára nemzetközi utánpótlás teremfocitornát szervezett a kétnyelvű középiskola tornatermében. A kiélezett küzdelmekben a házigazdák soraiból a 15 évesek II. csapata érte el a legjobb eredményt, akik a döntőben szenvedtek vereséget a kaposvári Bene Ferenc Akadémiától.

tovább

MCSi Design