kiscim0818
 

Esélytelenül az éllovas ellen

sport rop04181A harmadosztályú Muránia női röplabdacsapat pénteken rövid pihenő után az idény második felét az éllovas Muraszombat ellen kezdte meg. A vendéglátók az ellenfél iramát nem tudták felvenni, így nagyobb ellenállás nélkül sima háromjátszmás vereséget könyveltek el.
Pedig ígéretesen indult a játék a lendvaiak számára, hiszen először fej-fej mellett haladt a két csapat, sőt, a hazaiaknak sikerült 6:4-es előnyt szerezni. Azonban résen voltak a vendégek és nem engedték meglépni a vendéglátókat, kezükbe vették az irányítást és a hazaiak számára kezelhetetlen nyitásokat mutattak be. A játszma végéig a hazai felállás nem talált megoldást a támadások visszaszorítására, emellett a sáncolás, valamint a védelem sem volt hatékony. Ennek következtében a játszma 13:25-ös eredménnyel végződött. A következő menetben folytatódott a vendégek szilárd játéka, amivel a Muránia nem tudott mit kezdeni. Csak elvétve jutott ponthoz, a gyorsan lepörgő játszma 5:25-tel zárult. A harmadik szettben a lendvai lányok összeszedettebben játszottak és a közönség ismét látványosabb játékot követhetett. Ekkor a lendvai csapatnak sikerült szép támadásokat kidolgoznia, de ennél többre ez alkalommal nem futotta; 12:25-ös vereséggel ért véget a menet. A következő fordulóban a csapat szabad lesz, majd február 2-án folytatja a bajnokságot hazai pályán Prevalje ellen.
sport rop04182Másnap a röplabdaklub ifjúsági korosztályos csapata lépett pályára a kétnyelvű középiskola tornatermében. Az alapszakasz után a lányok a B liga első tornáját játszották, amelyen két győzelemmel szép eredményt értek el: Benedikt ellen 25:21-re ás 25:16-ra győztek, az OK Ljutomert pedig 25:17-re és 25:19-re verték. A hatcsapatos csoportban a Lendvai Muránia utánpótláscsapata a harmadik helyen áll.
MCSi Design