kele
perec1
garas1
62. évfolyam
28. szám
Lendva 
2018. 07. 12.
kiscim2818

Hasonlóan az elmúlt évekhez, idén sem született megállapodás az úgynevezett gabonaláncban, a malomipar a tárgyalások ...

Zdravko Počivalšek gazdaságfejlesztési miniszter és Branko Drvarič, a Muravidéki Fejlesztési Régió Tanácsának elnöke ...

A 2008-ban alakult Lendvai Foto-Video Klub idén ünnepli működésének 10. évét. A sikerekben gazdag időszak ...

A hétvégén zajlott az Őrség egyik legkiemelkedőbb népművészeti rendezvénye, a XVII. Fazekas Napok Nemzetközi ...

Tört fényű aranygabona
Regionális támogatás vízvezetékre, ipari övezetekre és kerékpárutakra
Új tervek a tízéves jubileum kapcsán
Fazekas Napok Magyarszombatfán
 

erettsegi2818A Szlovén Köztársasági Vizsgaközpont július 11-én közzétette a 2018-as általános érettségi eredményeit. A Lendvai Kétnyelvű Középiskolában 16 diák vett részt az általános érettségin, közülük 10-en eredményesen vizsgáztak, hatnak viszont nem sikerült a vizsga. Az érettségiző gimnazisták közül a legsikeresebb Nemec Oskar lett, aki a maximális 34 pontból 33 elért ponttal az aranyérettségiző címet kapta. Szakmai érettségi vizsgát Lendván 15 diák tett, mindannyian sikeresen. Jerebic Eva és Koša Filip a maximálisan elérhető 23 ponttal gyémántérettségizők lettek, míg Hozjan Martina 22 ponttal aranyérettségit szerzett.

aa terme2818A Sava Turizem Rt. szerdán megerősítette, hogy eladta a lendvai gyógyfürdőt (Terme Lendva). A Lipa szálloda és a hozzá tartozó infrastruktúra eladása már az év eleje óta aktuális téma volt, de eddig nem nyilatkozott a Sava az ügyben. Nem hivatalos adatok szerint három érdeklődő, egy szlovén és két magyar cég tárgyalt a vásárlásról. Az egyik magyarországi befektető (szintén nem hivatalos információk szerint) kétmillió euróval magasabb árat kínált a többi érdeklődőnél, s így 8 millió euróért vásárolja meg a Terme Lendva létesítményeit.

(-)

aa etno2818A Nyáron Lendvára fesztivál zenés részében a kultúrotthon szabadtéri színpadán szombaton este az Ethnotrip muravidéki együttes adott koncertet. A közel tíz éve működő együttes gazdag repertoárja a szlovén, bosnyák, macedón, magyar, orosz népzenéből merít, sajátos feldolgozásaik eddig két albumon jelentek meg.

Bővebben...

aa exlibris2818Salamon Árpád, Slovenske Konjicén élő grafikusművész kisgrafikája (exlibrise) díjat nyert „Az élet fája – Exlibris, grafika” című VII. Nemzetközi Exlibris Kiállításon a lengyelországi Olesnicában. A nyugat-lengyelországi városban szervezett exlibris-szemlére idén 53 kisgrafika érkezett tíz országból, Szlovéniát Salamon Árpád műve képviselte. Az alkotások június végéig voltak megtekinthetők az Olesnicai Könyvtár és Kulturális Fórum kiállítótermében.

MCSi Design