kiscim1718
 

aa jutalom1718Az MNMI idén is megszervezte hagyományos jutalomkirándulását, melyre azok az általános és középiskolás diákok jogosultak, akik eredményesen szerepeltek a különböző magyar nyelvű versenyeken. A diákokból és kísérőkből álló 51 fős csoport április 19-én, csütörtökön korra reggel indult Lakitelek irányába, ahol Lezsák Sándor és neje révén még a múlt század ’90-es éveiben alakított Lakitelek Népfőiskola vendégei voltak. A négyhektáros területen fekvő intézményben, amelyet az ország egyik szellemi központjának is neveznek, a csapatot fogadta maga az alapító, Lezsák Sándor is. Ez volt egyben a kiránduló muravidéki diákok „főhadiszállása” is, innen indították ópusztaszeri, illetve kecskeméti túrájukat. A megérdemelt kirándulást a csapat április 20-án, pénteken az esti órákban elégedetten zárta.

Bővebben...

aa bogracs1718A Lendvai Egyetemisták Klubja április 17-én ismét megszervezte a hagyományos Egyetemista Bográcsfesztet Mariborban. Idén új helyszínen, az egyetemi campus mögött 25 csapattal immár 15. alkalommal tartották meg a rendezvényt.

Bővebben...

aa motoros1718Az elmúlt napok szép időjárása az utakra csalogatta a motorosokat. A lendvai Lindau Motorosklub tagjai és vendégeik szombaton délelőtt a Szent Katalin plébánia udvarára vonultak vaslovaikkal, ahol – most már hagyományosan – Martin Dolamič – Konrad plébános megáldotta a motorosokat, hogy biztonságban közlekedjenek, Szent Kristóf segítőszent, a hajósok és utasok védőszentje gondviselő oltalmát kérve. 

Bővebben...

aa osztlyt1718Szombaton Lendván 50 éves általános iskolai osztálytalálkozót tartottak. A lendvai általános iskolai egykori osztálytársai, évfolyamtársai a Tuš étteremben elevenítették fel egykori emlékeiket.  „Összesen 27-en vettünk részt a találkozón, az egykori b és c osztályból, illetve Fehér Laci tanár úr, a c-sek osztályfőnöke is jelen volt. Sajnos kilencen már nincsenek köztünk, de róluk is megemlékeztünk. A találkozóra az elszármazott osztálytársaink is eljöttek Ausztriából, illetve Szlovénia távolabbi vidékeiről. Be kellett mutatkoznunk egymásnak, hiszen voltak, akiket már olyan régen nem láttunk, hogy nem ismertük meg. Többen hoztak régi fényképeket, felidéztük az emlékeinket, meséltünk az életünkről, jókat beszélgettünk, sokat nevettünk, énekeltünk és még táncoltunk is. Olyan jól sikerült a találkozó, hogy megígértük egymásnak, hogy öt év múlva újra találkozunk – mesélte lelkesen a találkozóról Podvezanec Gabi.

MCSi Design