kele
perec1
garas1
65. évfolyam
19. szám
Megjelenés:
2021. 05. 13.
kiscim1921

Hagymás István: Shakespeare-látlatok II., Muravidéki Baráti Kör ME, 2020 – Négy évvel a Shakespeare-látlatok I. ...

Sal Község Tanácsa múlt szerdán a járványügyi szabályokat betartva már a helyi kultúrotthonban tartotta meg ülését. ...

A szlovén–horvát határkérdésben vizsgálódó nemzetközi bíróság döntése alapján 92 tulajdonos összesen 125 hektárnyi ...

A Pincei Helyi Közösségben az utóbbi másfél évben megváltozott a munka ritmusa. A falu vezetését új tanács vette át, a ...

Könyv-elő
Sal: több új támogatást is terveznek
Földtulajdonlási per a láthatáron
Pince: hegyi utak kavicsozása, árkok tisztítása  
 

Bíznak az AGRA hagyományos megszervezésében

aa agra16211– 2020-ra hat vásári rendezvény terveztünk, de mind elmaradt. A 2021-es évben is már elmaradt két vásári rendezvény, az augusztus végi nemzetközi mezőgazdasági vásárt, az AGRA-t viszont hagyományosan, kiállítókkal és látogatókkal szeretnénk megszervezni – hangzott el a Pomurski sejem sajtótájékoztatóján. A Gornja Radgona-i vásárszervezők kiemelték, a vásárszervezés nem az egyedüli ágazat, amelyet megviselt a járvány, minden bizonnyal azonban egy olyan területről van szó, ahol a leghosszadalmasabb lesz a kilábalás, így elsősorban a fix költségek visszatérítését várnák el az államtól.

aa agra erjav1621Janez Erjavec, a vásárszervező cég vezetője kifejtette, a tavalyi AGRA szeptembertől idén márciusig folyt az online térben, 65 kiállítót mutatott be, összesen 645 ezer látogatója volt. A termékminősítéseken 321 gyártó vett részt több mint 1.200 termékkel. A hagyományos minősítések mellett első ízben sor került a mézből készített italok versenyére is. Az elmúlt évben a vásárszervezők kénytelenek voltak lemondani a szlovén borkirálynő megválasztásának hagyományos projektjéről is, az előző borkirálynő mandátumát így egy évvel meghosszabbították.

 

 

MCSi Design