kele
perec1
garas1
65. évfolyam
19. szám
Megjelenés:
2021. 05. 13.
kiscim1921

Hagymás István: Shakespeare-látlatok II., Muravidéki Baráti Kör ME, 2020 – Négy évvel a Shakespeare-látlatok I. ...

Sal Község Tanácsa múlt szerdán a járványügyi szabályokat betartva már a helyi kultúrotthonban tartotta meg ülését. ...

A szlovén–horvát határkérdésben vizsgálódó nemzetközi bíróság döntése alapján 92 tulajdonos összesen 125 hektárnyi ...

A Pincei Helyi Közösségben az utóbbi másfél évben megváltozott a munka ritmusa. A falu vezetését új tanács vette át, a ...

Könyv-elő
Sal: több új támogatást is terveznek
Földtulajdonlási per a láthatáron
Pince: hegyi utak kavicsozása, árkok tisztítása  
 

Közel 160 véradó Lendván

aa ver16212A Szlovén Vöröskereszt Lendvai Területi Szervezete ismét sikeres véradási akciót tudhat maga mögött. A múlt heti helyszíni kiszállásos véradáson, amelyet a maribori kórház transzfúziós központjának közreműködésével a lendvai Védelmi és Mentési Központban tartottak, 158 személytől vettek vért.

A járványügyi helyzethez alkalmazkodva az önkéntes véradók csak előzetes, telefonon történő bejelentkezés után, előre megadott időpontban jöhettek a véradás helyszínére. – Az emberek már hozzászoktak a járvány miatti változásokhoz, így a véradási akció ismét zökkenőmentesen folyt. A szigorított intézkedések ellenére elégedettek vagyunk a véradók számával – mindenekelőtt biztató, hogy a múlt heti adatok hasonlóak a decemberiekhez – nyilatkozta Gomzi Jablanovec Natalija, a lendvai Vöröskereszt titkára.

A következő véradási akciót Lendván decemberben szervezik meg, addig májusban és szeptemberben Cserencsócon és augusztusban Tornisán van lehetőség a véradásra. Akinek pedig nem felelnek meg a szervezett időpontok, de szeretne segíteni a betegeken, jelentkezhet a muraszombati kórház transzfúziós osztályán minden hétfőn és pénteken 7 és 12 óra között.

 

aa ver16211

 

 

 

MCSi Design