kele
perec1
garas1
65. évfolyam
30. szám
Megjelenés:
2021. 07. 29.
kiscim3021

Az EHO Podpornica – Evangélikus Humanitárius Segélyszervezet idei találkozója keretében egy különleges gyalogtúra ...

A Lendva-hegyi lakosság hosszú ideig várta, hogy Lendva Község vezetősége bemutassa az utóbbi évek egyik legnagyobb ...

A Magyar Nemzeti Közösség Rádió- és Tévéműsorai Programbizottsága egyhangúlag támogatta az MMR és a TV-stúdió vezetői ...

Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter múlt heti villámlátogatásának fókuszában Lendva Község ...

100 kilométer egy nap alatt
Heves vita a gondoláról  
Továbbra is Zver Ilona a lendvai RTV-stúdió élén
Lendva a fókuszban
 

Közel 160 véradó Lendván

aa ver16212A Szlovén Vöröskereszt Lendvai Területi Szervezete ismét sikeres véradási akciót tudhat maga mögött. A múlt heti helyszíni kiszállásos véradáson, amelyet a maribori kórház transzfúziós központjának közreműködésével a lendvai Védelmi és Mentési Központban tartottak, 158 személytől vettek vért.

A járványügyi helyzethez alkalmazkodva az önkéntes véradók csak előzetes, telefonon történő bejelentkezés után, előre megadott időpontban jöhettek a véradás helyszínére. – Az emberek már hozzászoktak a járvány miatti változásokhoz, így a véradási akció ismét zökkenőmentesen folyt. A szigorított intézkedések ellenére elégedettek vagyunk a véradók számával – mindenekelőtt biztató, hogy a múlt heti adatok hasonlóak a decemberiekhez – nyilatkozta Gomzi Jablanovec Natalija, a lendvai Vöröskereszt titkára.

A következő véradási akciót Lendván decemberben szervezik meg, addig májusban és szeptemberben Cserencsócon és augusztusban Tornisán van lehetőség a véradásra. Akinek pedig nem felelnek meg a szervezett időpontok, de szeretne segíteni a betegeken, jelentkezhet a muraszombati kórház transzfúziós osztályán minden hétfőn és pénteken 7 és 12 óra között.

 

aa ver16211

 

 

 

MCSi Design