kele
perec1
garas1
65. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2021. 09. 23.
kiscim3821

Új bérlakások épülnek a Župančič utcában Lendván. Az elsősorban a fiatalok első lakhatási igényeinek kielégítését ...

A Lendvai Könyvtár és Kulturális Központ (KKK) és Lendva Község viszonya néhány éve már nem mondható felhőtlennek, a ...

Augusztus 11-én a Bánffy Központ teraszán bemutatkozott a Vajdasági Irodalmi és Képzőművészeti Karaván. Dudás Károly ...

A Lendvai Galéria-Múzeum (GML) a Szlovén Köztársaság Kulturális Minisztériuma által kiírt pályázaton 7.000 euró ...

Három tömbház épül 24 bérlakással
Górcső alatt a KKK ügyvitele
A fiatalokon a sor
Elhanyagolt hagyaték?
 

Közel 160 véradó Lendván

aa ver16212A Szlovén Vöröskereszt Lendvai Területi Szervezete ismét sikeres véradási akciót tudhat maga mögött. A múlt heti helyszíni kiszállásos véradáson, amelyet a maribori kórház transzfúziós központjának közreműködésével a lendvai Védelmi és Mentési Központban tartottak, 158 személytől vettek vért.

A járványügyi helyzethez alkalmazkodva az önkéntes véradók csak előzetes, telefonon történő bejelentkezés után, előre megadott időpontban jöhettek a véradás helyszínére. – Az emberek már hozzászoktak a járvány miatti változásokhoz, így a véradási akció ismét zökkenőmentesen folyt. A szigorított intézkedések ellenére elégedettek vagyunk a véradók számával – mindenekelőtt biztató, hogy a múlt heti adatok hasonlóak a decemberiekhez – nyilatkozta Gomzi Jablanovec Natalija, a lendvai Vöröskereszt titkára.

A következő véradási akciót Lendván decemberben szervezik meg, addig májusban és szeptemberben Cserencsócon és augusztusban Tornisán van lehetőség a véradásra. Akinek pedig nem felelnek meg a szervezett időpontok, de szeretne segíteni a betegeken, jelentkezhet a muraszombati kórház transzfúziós osztályán minden hétfőn és pénteken 7 és 12 óra között.

 

aa ver16211

 

 

 

MCSi Design