kele
perec1
garas1
65. évfolyam
30. szám
Megjelenés:
2021. 07. 29.
kiscim3021

Az EHO Podpornica – Evangélikus Humanitárius Segélyszervezet idei találkozója keretében egy különleges gyalogtúra ...

A Lendva-hegyi lakosság hosszú ideig várta, hogy Lendva Község vezetősége bemutassa az utóbbi évek egyik legnagyobb ...

A Magyar Nemzeti Közösség Rádió- és Tévéműsorai Programbizottsága egyhangúlag támogatta az MMR és a TV-stúdió vezetői ...

Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter múlt heti villámlátogatásának fókuszában Lendva Község ...

100 kilométer egy nap alatt
Heves vita a gondoláról  
Továbbra is Zver Ilona a lendvai RTV-stúdió élén
Lendva a fókuszban
 

Új magyar főkonzulátus Koperben

aa koper2821Új magyar főkonzulátus nyílt múlt csütörtökön Koperben. Az avatóünnepségen részt vett Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter is, aki hangsúlyozta, hogy a magyar gazdaság újraindítása szempontjából a szomszédos országokkal folytatott gazdasági együttműködés sikeressége és ezáltal a magyar gazdaság külgazdasági teljesítménye meghatározó fontosságú.

Az új főkonzulátus Koperben segítséget fog nyújtani az árujukat errefelé szállító és a Szlovéniában beruházó magyar vállalatoknak, valamint azoknak, akik kereskednek a tengermelléki területtel – húzta alá. Elmondta, a koperi főkonzulátus feladata lesz az is, hogy az idelátogató magyarok ügyes-bajos dolgaiban eljárjon. Szijjártó Péter megköszönte Iztok Seljak tiszteletbeli konzulnak, a Magyarországon egyik legnagyobb szlovén befektető vállalat tulajdonosának, hogy elvállalta a tisztséget.

Szijjártó Péter a magyar konzulátus avatóünnepségén a Magyar Érdemrend tisztikeresztje katonai tagozata kitüntetést adta át Erik Demirovic szlovén rendőrtisztnek a világjárvány alatt a magyar állampolgárok repatriációjában vállalt jelentős szerepe elismeréseként.

 

szijarto demir2821

MCSi Design