kele
perec1
garas1
65. évfolyam
30. szám
Megjelenés:
2021. 07. 29.
kiscim3021

Az EHO Podpornica – Evangélikus Humanitárius Segélyszervezet idei találkozója keretében egy különleges gyalogtúra ...

A Lendva-hegyi lakosság hosszú ideig várta, hogy Lendva Község vezetősége bemutassa az utóbbi évek egyik legnagyobb ...

A Magyar Nemzeti Közösség Rádió- és Tévéműsorai Programbizottsága egyhangúlag támogatta az MMR és a TV-stúdió vezetői ...

Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter múlt heti villámlátogatásának fókuszában Lendva Község ...

100 kilométer egy nap alatt
Heves vita a gondoláról  
Továbbra is Zver Ilona a lendvai RTV-stúdió élén
Lendva a fókuszban
 

Új közlekedési szabály, változó büntetési tételek

aa kresz29212A Szlovén Országgyűlés elfogadta a közúti közlekedési szabályok törvényének módosítását, amely többek között szigorúbban bünteti a vezetés közben telefonálókat (250 euró és 3 büntetőpont) és a mozgássérült parkolók illetéktelen használatát (200 euró az eddigi 80 helyett). A gyorshajtók azonban ezután enyhébb büntetésekre számíthatnak. Ott, ahol 50 km/h a megengedett sebességhatár, ezentúl annak 10 km/h-val való átlépése esetén 40 euró a büntetés (az eddigi 80 euró helyett). 10–20 km/h-s túllépés esetén 120 eurós bírság jár (az eddigi 250 euró helyett), 20–30 km/h-val való gyorshajtás esetén pedig 250 euró a büntetés (az eddigi 500 euró helyett). Ha valaki 30–40-nel megy többel a megengedettnél, az 500 eurós pénzbüntetésre számíthat, aki pedig a megengedett sebesség duplájával száguld, azt 750 euróra büntetik a hatóságok (az eddigi 1.000 euró helyett).

A legnagyobb újítás az, hogy ezentúl egyes jelzőlámpás kereszteződésekben lehetőségük lesz a gépjárművezetőknek a piros jelzésnél is jobbra kanyarodni. Az új szabály szerint azon jelzőlámpás kereszteződéseknél, amelyekhez egy jobbra mutató zöld közúti tábla van kihelyezve, a sofőrök piros jelzésnél is fordulhatnak jobbra, feltéve, ha szabad az út.

SoPe

 

 

MCSi Design