kele
perec1
garas1
65. évfolyam
30. szám
Megjelenés:
2021. 07. 29.
kiscim3021

Az EHO Podpornica – Evangélikus Humanitárius Segélyszervezet idei találkozója keretében egy különleges gyalogtúra ...

A Lendva-hegyi lakosság hosszú ideig várta, hogy Lendva Község vezetősége bemutassa az utóbbi évek egyik legnagyobb ...

A Magyar Nemzeti Közösség Rádió- és Tévéműsorai Programbizottsága egyhangúlag támogatta az MMR és a TV-stúdió vezetői ...

Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter múlt heti villámlátogatásának fókuszában Lendva Község ...

100 kilométer egy nap alatt
Heves vita a gondoláról  
Továbbra is Zver Ilona a lendvai RTV-stúdió élén
Lendva a fókuszban
 

Fizetős lesz a gyorsteszt 

aa covid2921A szlovén kormány döntése alapján augusztus 23-tól megszűnik a covid-vírust kimutató gyors antigéntesztek ingyenessége. Természetesen ebben az esetben is lesznek kivételek, így továbbra is az állami költségvetés fizeti a gyorstesztek költségét azon személyek esetében, akik orvosi igazolással rendelkeznek arról, hogy az egészségügyi állapotuk nem teszi lehetővé az oltás felvételét. Emellett kivételnek számítanak azok a személyek is, akik nem estek túl a betegségen, illetve teljes egészében nem vették fel az oltást, de a munkájuk jellegéből, illetve élethelyzetük miatt veszélyt jelentenek a kór terjedése szempontjából. Például az egészségügyi szolgáltatások igénylőiről, a szociálisügyi intézetek, a börtönök, a védőházak lakóiról van szó.

Az állami költségvetés egyébként eddig 60 millió eurót költött a gyorstesztek költségeinek fedezésére. Az önköltséges gyorsteszt ára eddig 20 euró körül mozgott, de 30 eurónál sehol sem került többe. Az országban egyébként 220 kivitelező rendelkezik engedéllyel, hogy végezhet gyorsteszteket, ami viszonylag nagy szám, tehát van konkurencia, így a kormányrendelkezés miatt nem várható a szolgáltatás drágulása. Várható viszont, hogy a tesztelésre szorulók nyomást gyakorolnak majd a háziorvosokra, hogy küldjék őket tesztelésre – betegségtünet esetén ugyanis a PCR teszt ingyenes marad.

 

 

 

MCSi Design