kele
perec1
garas1
65. évfolyam
42. szám
Megjelenés:
2021. 10. 21.
kiscim4221

Az előző fordulóban a Bilje ellen lőtt öt gól után most a Nafta 1903 ismét kiütötte ellenfelét. A kékek hazai pályán ...

A Lendvai Kinológiai Egyesület a szlovén szövetséggel karöltve 3x CAC nemzetközi kutyakiállítást szervezett ...

A koronavírus-járvány miatt közel másfél évig gyakorlatilag nem vehettünk részt nagyobb kulturális programokon, ...

A Szlovén Műfordítók Egyesületének szakértői bizottsága szeptember közepén közzétette a Sovre műfordítói díj ...

Ismét kiütéses győzelem
17 ország, 625 kutya, 73 fajta
Csomagban nem kínálnak bérletes előadást
Jelölés a műfordítói díjra
 

A Szlovén Filharmónia kórusa Lendván

aa sakrkoncert4021Hosszú idő óta ismét magas színvonalú szakrális koncertélményben volt része a lendvai közönségnek. Szeptember 30-án este a Szent Katalin-plébániatemplomban vendégszerepelt a Szlovén Filharmónia kórusa Csillag Béni elismert magyar karmester vezényletével. A hivatásos ljubljanai filharmóniakórus bérletes programmal rendelkezik, de ezúttal magyar szerzők műveiből (Ligeti György, Kodály Zoltán, Liszt Ferenc…) állították össze műsorukat, latin nyelven előadva. Orgonán Tilen Bajec kísérte a kórust.

A hangverseny tiszteletbeli védnöke, Dávid Andor Ferenc, Magyarország szlovéniai nagykövete köszöntötte a közönséget és a kórust, szólva a magyar–szlovén kulturális kapcsolatok fontosságáról, a magyar kormány templomfelújítási támogatásairól a külhoni magyar településeken, a Muravidéken is.

A koncert alkalmával a közönség megtekinthette a Magyar katolikus jelenlét a világban című kiállítást is, mely a Eucharisztikus Világkongresszushoz kapcsolódik.

 

 

MCSi Design