kele
perec1
garas1
65. évfolyam
42. szám
Megjelenés:
2021. 10. 21.
kiscim4221

Az előző fordulóban a Bilje ellen lőtt öt gól után most a Nafta 1903 ismét kiütötte ellenfelét. A kékek hazai pályán ...

A Lendvai Kinológiai Egyesület a szlovén szövetséggel karöltve 3x CAC nemzetközi kutyakiállítást szervezett ...

A koronavírus-járvány miatt közel másfél évig gyakorlatilag nem vehettünk részt nagyobb kulturális programokon, ...

A Szlovén Műfordítók Egyesületének szakértői bizottsága szeptember közepén közzétette a Sovre műfordítói díj ...

Ismét kiütéses győzelem
17 ország, 625 kutya, 73 fajta
Csomagban nem kínálnak bérletes előadást
Jelölés a műfordítói díjra
 

Fogalmazási verseny a Szúnyogh Sándor-díjért

aa sz4121Az MNMI szervezésében október 13-án került sor a 2021/22-es tanév Szúnyogh Sándor Fogalmazási Versenyére. Tekintettel a járványhelyzetre, a fogalmazásokat a versenyzők a saját iskolájukban írták meg, a Lendvai Kétnyelvű Középiskola diákjai pedig más verseny miatt a jövő héten készítik el a fogalmazásokat.

Idén a muravidéki kétnyelvű általános iskolákból és a Lendvai Kétnyelvű Középiskolából összesen 65 tanuló jelentkezett versenyre, ami növekedést jelent a tavalyi évhez viszonyítva. Az általános iskolás korosztályt (a 6–7. osztályos és a 8–9. osztályos korcsoport) összesen 48 tanuló képviseli, míg a középiskolásokat (az 1–2., illetve a 3–4. osztály) 13 lendvai, valamint a fakultatív magyarórákat látogató 4 diák képviseli. A háromtagú témaadó, majd az értékelést is végző zsűri – dr. Bence Lajos, Tóth Erzsébet és Pisnjak Mária – december közepéig dönt az eredményekről és a Szúnyogh Sándor-díjazottról. Az ünnepi díjkiosztóra januárban a Szúnyogh Sándor-emléknapon kerül sor, amire a Népújság gondozásában megjelenik a Halicanumi üzenetek című kiadvány is a díjazott dolgozatokkal.

 

 

 

MCSi Design