kiscim1618
 

A fúvósok 14. „menetelése” Lendván

fuvos2017„Felvonulást mímelve” léptek a közönség elő három ország fúvósai a pénteki hagyományos, 14. alkalommal megszervezett szabadtéri hangversenyen a lendvai Színház- és Hangversenyterem nyári színpadán.
Az egybegyűlteket és a résztvevő hat zeneiskola vezetőit, karmestereit Magyar Hajnalka, a Lendvai Zeneiskola igazgatója köszöntötte, aki kiemelte az ilyen jellegű találkozók fontosságát. Idén három ország, a hazai, muravidéki zeneiskolák fúvószenekarai mellett Muraszerdahelyről és az ausztriai Ilzből is elfogadta a meghívást egy–egy csoport. Sajátos újdonsággal is meglepték a fúvószene kedvelőit a szervezők: a muraszombatiak például nem a színpadon, hanem annak előterében zenéltek, a muraszerdahelyiek pedig a művelődési ház melletti sétányról csalogatták a közönséget az esemény színhelyére. A Híd a Kwai-folyón című számukat vastaps kísérte.
A radgonai és a ljutomeri fúvósok inkább a repertoár sokszínűségével hoztak újat a rendezvényre, az ausztriai fúvósok pedig a Star Wars és a popzene őskorába (Beatles, Abba) kalauzolták el a közönséget egy-egy ragyogó átirattal.
MCSi Design