kiscim1618
 

Budapesti ajándék Lendvának

bp20173Ajándékkoncerttel, fiatal, feltörekvő szólisták és zenekarok hangversenyével lepték meg a budapesti és a helyi szervezők a lendvai közönséget május 10-én a Színház- és Hangversenyteremben tartott előadással.
bp20172Demeniv Mihály, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem növendéke, akit a Virtuózok tehetségkutató versenyből ismerhetett meg a közönsé,g valóban virtuóz harmonikaszólóival, ahogy ő fogalmazott, a klasszicizálódás útjára lépő kortárs zenei átirataival nyerte el a közönség tetszését.
bp20171Az Ifjúsági Rajkó Zenekar a világszerte ismert Rajkó Zenekar ifjúsági szekciójaként igyekszik az idősebb korosztály nyomdokaiba lépve a magyar cigányzenei hagyomány öregbítésében részt vállalni. A cigányzenekarokra mindig is a férfitagok túlsúlya volt a jellemző, az ifjúsági szekcióban viszont fiatal lányok is vonó-közelbe jutottak, egészen különleges színpadképet produkálva.
Harmadikként a népzenei hagyomány újraértelmezésével kísérletező Etnofil zenekar lépett fel, mely a jazz-zel fűszerezett hangszeres muzsika terén ér el szép sikereket, tör nemzetközi ismertségre a világzene színpadán.
MCSi Design