kele
perec1
garas1
62. évfolyam
25. szám
Lendva 
2018. 06. 21.
kiscim2518

Pontosan harminc évvel ezelőtt, a csentei Petőfi Sándor Művelődési Egyesület létrehozását követően szinte azonnal ...

Hétfőn Szentgotthárdon negyedik alkalommal szervezték meg Szlovénia és Magyarország nagykövetségei, Szentgotthárd Város ...

A Hodos Községi Magyar Nemzeti Önkormányzati Közösség hétfői tanácsülésén első olvasatban tárgyalták a 2018-as évre ...

Az internetes kereskedelem, ahogy a címben is szerepel, egy kiváló lehetőség, de a sikerért ez esetben is sok mindent ...

Harminc évnyi csoda
A határmenti együttműködés lehetőségeiről
67 ezer euró támogatás érkezik
Webshopos távlatok
 

Mess Attila II. András szerepében

aa mess3117Mess Attila a Muravidéken a Diáxínpadnak és az Egy&Más Vándorszínháznak számos darabot rendezett, illetve drámaképzést is tartott diákoknak. A színész, rendező, a Pannon RTV hírolvasója most a szerbiai közszolgálati televízió nagyszabású új sorozatában villogtatja meg tehetségét, a Nemanjićokban, amelynek forgatása a napokban ér véget.
A 12 részes első évadban Mess Attila II. András magyar királyt alakítja. A szereppel kapcsolatban elmondta, szerinte jót tesz a sorozatnak, hogy nem szerb színészek játsszák a külföldi karaktereket, hanem például a bolgár cárt bolgár színész alakítja. „A jelenetek arra éleződnek ki, hogy a szerb történelem alakjait minél érdekesebben mutassák be” – hangsúlyozta. Kiemelte, hogy nem dokumentumfilmről van szó, de a készítők igyekeztek minél pontosabban bemutatni a történelmi eseményeket, ugyanakkor drámai sorozatot készítettek.
A Szerb RTV szuperprodukciójában 218 színész, több mint 2700 statiszta, valamint 619 ló és lovas szerepel, az első évadot 80 helyszínen, valamint 168 épületben forgatták. A hatalmas díszleteket autentikus helyszíneken építették fel.
Az első részt a várakozások szerint még az idei év végén, az első szerb király 1217-es megkoronázásának nyolcszázadik évfordulója alkalmából műsorra tűzi a Szerb RTV. A Nemanjić-dinasztia 1166-tól 1371-ig ült Szerbia trónján, ez alatt 11 uralkodót adva az országnak.
Forrás: Pannon RTV
MCSi Design