kele
perec1
garas1
62. évfolyam
20. szám
Lendva 
2018. 05. 17.
kiscim2018

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke pénteki szlovéniai látogatása során először Lendván állt meg, ahol a ...

A június 3-i előrehozott szlovéniai országgyűlési választásokon a magyar nemzetiségi képviselői tisztségért két jelölt, ...

A múlt héten Göncz László nemzetiségi parlamenti képviselő a lemondásban lévő Miro Cerar kormányfőhöz, illetve Liljana ...

A Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség (MMÖNK) Tanácsa hétfői ülésén elfogadta a magyar nemzetiségi ...

Orbán Viktor Lendván
Öt kérdés a nemzetiségi képviselőjelölteknek
Göncz a kormányfőhöz fordult, erre készülnek a nemzetiségi elnökök is
Májusban megjelenik az első pályázat a szlovén gazdaságfejlesztési alapból
 

„Vannak vidékek” – és a Lendva-vidék is ilyen

aa havas4917November 29-én „Vannak vidékek” címmel Havas Judit előadóművész lépett fel hazai közreműködőkkel a Lendvai Könyvtárban. A Kányádi Sándortól vett idézet jegyében a Lendva-vidék is a figyelem középpontjába került Szúnyogh Sándor verses megidézése kapcsán.
Olyan költői művek szólaltak meg, amelyek nagy hatással voltak az előadóra pályafutása során, mint József Attila, Ady Endre, Weöres Sándor és Nemes Nagy Ágnes és mások alkotásai. A műsorban Szúnyogh Sándor muravidéki költő is helyet kapott, s a 140. évforduló kapcsán Ady Endrétől zenei kísérettel a Héjanász az avaron és a Zozó levele is elhangzott.
„Ha egy tájon megfordulok, a táj költőjének a verse mellett a helyi művészeket is be szeretem vonni a produkcióba. Így történt, hogy Koša Péter és Pál Emil hangszerszólista hajlandóságot mutatott a közös fellépésre, aminek az eredménye egy közös éneklés lett. Nemes Nagy Ágnes Madár című verse is nagy sikert aratott” – nyilatkozta az est végén a magyar pódiumművészet kimagasló alakjaival is dolgozó Havas Judit.
MCSi Design