kiscim1218
 

Marad az 1.500 eurós támogatás

aa tisztito1018A kis tisztítóberendezések beszerzésében és beépítésében Lendva Község idén is 1.500 eurós támogatással segíti a háztartásokat és a jogi személyeket a község azon területén, ahol a természeti adottságok miatt a csatornahálózat kiépítése nem valósítható meg. A községben az állandó lakhelyek, illetve a cégek székhelye szerint 200 esetben lenne szükség kis tisztítókra.
A szennyvíz elvezetését és tisztítását az országos operatív program meghatározása szerint 2021-ig kell rendezni. A községi támogatás célja ösztönözni a háztartásokat és a jogi személyeket a kis tisztítóberendezések beszerzésére és beépítésére. Az elmúlt két évben a község területén 41 ilyet építettek be támogatás mellett (a legtöbbet, 27-et Hosszúfalu kataszteri községben, ezt követi Lendva 6 berendezéssel, Csentében és Hotizán 3–3, valamint 1–1 kis berendezés Völgyifaluban és Pincén készült el). A szubvenciók költségvetési tétele 61.500 eurót tett ki. Idén e célra 75 ezer eurót különítettek el. A támogatás az egyes berendezések beszerzési és beépítési költségeinek 30–50 százalékát fedezi.
Az 1.500 eurós támogatás elnyeréséhez Lendva Község nyilvános felhívást jelentet meg a honlapján (www.lendava.si). A kérelmek elbírálását a községi hivatal végzi el, majd ad ki róla határozatot. Az idei támogatás mértékét a községi tanács a múlt csütörtöki rendkívüli ülésen egyhangúlag elfogadta.
MCSi Design