kele
perec1
garas1
62. évfolyam
38. szám
Lendva 
2018. 09. 20.
kiscim3818

A Muravidék idén is nagy kedvvel és szeretettel vett részt a Nemzeti Vágtán Budapesten. A Hősök terén ott voltak ...

Sabo Tatjana szeptemberrel harmadik igazgatói mandátumát kezdte a legnagyobb muravidéki kétnyelvű általános iskola, az ...

Múlt szerdán ünnepélyesen felavatták a kibővített gördeszkapályát Rédicsen, melynek kezdeményezője a gördeszkás papként ...

A Lendvai Kinológiai Egyesület a hétvégén sikeresen szervezte meg a CACIB Nemzetközi Kutyakiállítást és Versenyt, ...

Korzó-díj a Vágtán
Hiszek az oktatási rendszerben és a tanárokban 
Gördeszkapálya-avatás Rédicsen
Nemzetközi kutyakiállítás Lendván
 

A Testről és lélekről főszereplője Mariborban

aa testrol10181A Maribori Egyetem Bölcsészettudományi Kara Magyar Nyelv és Irodalom Tanszéke filmdélutánt szervezett egy különleges alkalomból: Enyedi Ildikó Oscar-díjra jelölt, Testről és lélekről című filmjét vetítette le a nagyszámú érdeklődő egyetemi hallgatónak és oktatónak, a film(ek) szerelmeseinek. A Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon Arany Medve-díjat nyert alkotás férfi főszereplője, Morcsányi Géza elfogadta a tanszék meghívását, és a vetítés után óriási lelkesedéssel beszélt a filmben játszott szerepéről, valamint mindazokról az élményekről, amelyeket színházi dramaturgként megélt az évek során.
aa testrol10182Elmondta, hogy a rendezővel, Enyedi Ildikóval már ismerték egymást, a Színház- és Filmművészeti Egyetemen találkoztak, s a vágóhíd gazdasági igazgatójának szerepét, vagyis Endre karakterének megformálását illetően abban állapodtak meg a rendezővel, hogy amit kér, azt a legteljesebb mértékig igyekszik megtenni. Hozzátette, hogy a forgatás hangulatára az általános segítőkészség és együttműködés volt jellemző. Noha a film már sok elismerésben részesült, ő úgy érzi, ettől a szereptől még nem lett színész, de nagyon örül, „hogy belerángattak ebbe az egész kalandba”.
Morcsányi Géza aki a Magvető kiadó vezetőjeként Nobel-díjig juttatta a szerzőjét, Kertész Imrét, aztán az első filmszerepe mindjárt Arany Medvét kapott, majd Oscar-díjra jelölték. A beszélgetést Rudaš Jutka tanszékvezető vezette, a tanszék diplomázott hallgatója, Koša Peter pedig szlovénra tolmácsolta az elhangzottakat.
MCSi Design