kele
perec1
garas1
62. évfolyam
21. szám
Lendva 
2018. 05. 24.
kiscim2118

A múzeumok világnapján, május 18-án a lendvai Galéria-Múzeunbam megnyílt Marc Chagall, a 20. századi képzőművészet ...

A szlovén kormány a napokban az előzetes nemzetiségi tiltakozásokat figyelmen kívül hagyva, és nem utolsó sorban az ...

Az Állami Választási Bizottság döntése alapján az idei parlamenti választásokon megszűnnek a külön nemzetiségi ...

Horváth Ferenc, a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség Tanácsának elnöke és Szabó Lívia, az MMÖNK ...

Chagall fényében
Nem vették figyelembe a kisebbség tiltakozását
Megszűnnek a külön nemzetiségi választási bizottságok
Megjelent a gazdaságtámogatási pályázat
 

„Zölden szeretnénk” turisztikai projekt

aa zolden20182A tavaly szeptemberben induló és 2020 februárjáig megvalósuló Interreg Szlovénia–Horvátország határon átnyúló projekt keretében Dobronak és Veržej (Szlovénia), valamint Varasd és Ludbreg (Horvátország) községek a „Zölden szeretnénk” című program révén közös turisztikai terméket kívánnak létrehozni, amely a Kultnatura márkajel alatt kerül majd az idegenforgalmi kínálatba. A projekt értéke 837 ezer euró, amit 85 százalékban az EU Regionális Fejlesztési Alapja is támogat.

aa zolden20181A programról a Dobronakon megtartott sajtótájékoztatón Jerič Damjan projektvezető, a muraszombati Mezőgazdasági és Erdészeti Kamara munkatársa szólt.  

 – Célunk a turizmus fejlesztése, de úgy, hogy az eddig háttérbe szorult kis szereplőknek nyújtunk segítséget a felzárkózáshoz, a kínálatban felkaroljuk a helyi kulturális és természeti értékeket is. Dobronakon a természetre és a mozgásra kerül a hangsúly, Veržejben a kézművességre, Varasdon a konyhaművészetre, Ludbregben pedig a borokra. A négy településből 40 helyi szereplőt kapcsolunk be a projektbe, majd a kínálatukból 20 helyi idegenforgalmi terméket állítunk össze, ebből 10 határon átnyúló lesz – mondta Jerič. A termékekről különböző promóciós anyagok is készülnek, ezen kívül 26 turisztikai rendezvényt terveznek, melyekre mintegy nyolcezer vendéget várnak.

MCSi Design