kele
perec1
garas1
62. évfolyam
42. szám
Lendva 
2018. 10. 18.
kiscim4218

Kedden délelőtt Ljubljanában az öt koalíciós párt vezetői és a két őshonos szlovéniai kisebbség parlamenti képviselői ...

Dobronakon október 10-én, másfél évvel az alapkőletétel után ünnepélyesen megnyílt a Kézművességek Háza, melyet a ...

A Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program keretében a Muravidéken a pártosfalvi óvoda újult meg elsőként. Az ...

2016 és 2020 között fut – a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzetiségi Közösség pályázati projektje keretében – az a ...

Koalíció és kisebbség
Megnyílt a Kézművességek Háza Dobronakon
Felújított óvoda Pártosfalván, játszótér Dobronakon
Közös oktatási nap a Rábavidéken
 

„Zölden szeretnénk” turisztikai projekt

aa zolden20182A tavaly szeptemberben induló és 2020 februárjáig megvalósuló Interreg Szlovénia–Horvátország határon átnyúló projekt keretében Dobronak és Veržej (Szlovénia), valamint Varasd és Ludbreg (Horvátország) községek a „Zölden szeretnénk” című program révén közös turisztikai terméket kívánnak létrehozni, amely a Kultnatura márkajel alatt kerül majd az idegenforgalmi kínálatba. A projekt értéke 837 ezer euró, amit 85 százalékban az EU Regionális Fejlesztési Alapja is támogat.

aa zolden20181A programról a Dobronakon megtartott sajtótájékoztatón Jerič Damjan projektvezető, a muraszombati Mezőgazdasági és Erdészeti Kamara munkatársa szólt.  

 – Célunk a turizmus fejlesztése, de úgy, hogy az eddig háttérbe szorult kis szereplőknek nyújtunk segítséget a felzárkózáshoz, a kínálatban felkaroljuk a helyi kulturális és természeti értékeket is. Dobronakon a természetre és a mozgásra kerül a hangsúly, Veržejben a kézművességre, Varasdon a konyhaművészetre, Ludbregben pedig a borokra. A négy településből 40 helyi szereplőt kapcsolunk be a projektbe, majd a kínálatukból 20 helyi idegenforgalmi terméket állítunk össze, ebből 10 határon átnyúló lesz – mondta Jerič. A termékekről különböző promóciós anyagok is készülnek, ezen kívül 26 turisztikai rendezvényt terveznek, melyekre mintegy nyolcezer vendéget várnak.

MCSi Design