kele
perec1
garas1
62. évfolyam
21. szám
Lendva 
2018. 05. 24.
kiscim2118

A múzeumok világnapján, május 18-án a lendvai Galéria-Múzeunbam megnyílt Marc Chagall, a 20. századi képzőművészet ...

A szlovén kormány a napokban az előzetes nemzetiségi tiltakozásokat figyelmen kívül hagyva, és nem utolsó sorban az ...

Az Állami Választási Bizottság döntése alapján az idei parlamenti választásokon megszűnnek a külön nemzetiségi ...

Horváth Ferenc, a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség Tanácsának elnöke és Szabó Lívia, az MMÖNK ...

Chagall fényében
Nem vették figyelembe a kisebbség tiltakozását
Megszűnnek a külön nemzetiségi választási bizottságok
Megjelent a gazdaságtámogatási pályázat
 

Lendván rendezték meg az óvodák 10. kultúrnapját

aa ovoda2018A Szlovén Óvodák Közössége szombaton a lendvai Színház- és Hangversenyteremben szervezte meg a szlovén óvodák 10. kultúrnapját. A minden második évben megrendezett szakmai rendezvényt teltházas közönség fogadta. A délután folyamán 42 dalos, táncos, zenés, színészi produkcióval mutatkoztak be az ország minden részéről érkező óvónénik és óvóbácsik a kollégáknak.

A rendezvényen az egybegyűlteket Kavčič Simona, a kulturnap szervezőbizottságának elnöke köszöntötte, beszédében hangsúlyozva a tudás folyamatos fejlesztésének fontosságát, emellett kiemelte a kulturális megnyilvánulás hozzáadott értékét, amivel a munkatársak hozzájárulnak az óvodai munka minőségéhez. Az együttműködésre, a kapcsolatokra szükség van nemcsak a munkatársak, hanem az óvodák között is – fejtette ki.

Ünnepi beszédében Bogataj Janja, a Szlovéniai Óvodák Szövetségének elnöke az óvodai szakmunkára fektette a hangsúlyt, amely a kétnyelvű területen még nagyobb odafigyelést követel. Fras Berro Fanika az országos oktatási minisztérium képviseletében kifejtette, azok gyűltek össze Lendván, akik kedvelik és értékelik a kultúrát. Házigazdaként az egybegyűlteket Balažek Anton polgármester is köszöntötte, köszönetét fejezve ki, hogy a szervezők Lendvát választották a rendezvény helyszínéül. Ezt követően szólt Lendva különleges jellegéről, életéről, amelyet nemcsak a két hivatalos nyelv, hanem a multikulturális sokszínűsége is sugároz. 

A rendezvény keretében a 800 Lendvára látogató óvodai munkatárs színes produkciókat, képzőművészeti alkotásokat láthatott, valamint a tapasztalatcserén keresztül erőt meríthetett és ötleteket kaphatott a további eredményes munkához.

MCSi Design