kele
perec1
garas1
62. évfolyam
42. szám
Lendva 
2018. 10. 18.
kiscim4218

Kedden délelőtt Ljubljanában az öt koalíciós párt vezetői és a két őshonos szlovéniai kisebbség parlamenti képviselői ...

Dobronakon október 10-én, másfél évvel az alapkőletétel után ünnepélyesen megnyílt a Kézművességek Háza, melyet a ...

A Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program keretében a Muravidéken a pártosfalvi óvoda újult meg elsőként. Az ...

2016 és 2020 között fut – a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzetiségi Közösség pályázati projektje keretében – az a ...

Koalíció és kisebbség
Megnyílt a Kézművességek Háza Dobronakon
Felújított óvoda Pártosfalván, játszótér Dobronakon
Közös oktatási nap a Rábavidéken
 

Lendván rendezték meg az óvodák 10. kultúrnapját

aa ovoda2018A Szlovén Óvodák Közössége szombaton a lendvai Színház- és Hangversenyteremben szervezte meg a szlovén óvodák 10. kultúrnapját. A minden második évben megrendezett szakmai rendezvényt teltházas közönség fogadta. A délután folyamán 42 dalos, táncos, zenés, színészi produkcióval mutatkoztak be az ország minden részéről érkező óvónénik és óvóbácsik a kollégáknak.

A rendezvényen az egybegyűlteket Kavčič Simona, a kulturnap szervezőbizottságának elnöke köszöntötte, beszédében hangsúlyozva a tudás folyamatos fejlesztésének fontosságát, emellett kiemelte a kulturális megnyilvánulás hozzáadott értékét, amivel a munkatársak hozzájárulnak az óvodai munka minőségéhez. Az együttműködésre, a kapcsolatokra szükség van nemcsak a munkatársak, hanem az óvodák között is – fejtette ki.

Ünnepi beszédében Bogataj Janja, a Szlovéniai Óvodák Szövetségének elnöke az óvodai szakmunkára fektette a hangsúlyt, amely a kétnyelvű területen még nagyobb odafigyelést követel. Fras Berro Fanika az országos oktatási minisztérium képviseletében kifejtette, azok gyűltek össze Lendván, akik kedvelik és értékelik a kultúrát. Házigazdaként az egybegyűlteket Balažek Anton polgármester is köszöntötte, köszönetét fejezve ki, hogy a szervezők Lendvát választották a rendezvény helyszínéül. Ezt követően szólt Lendva különleges jellegéről, életéről, amelyet nemcsak a két hivatalos nyelv, hanem a multikulturális sokszínűsége is sugároz. 

A rendezvény keretében a 800 Lendvára látogató óvodai munkatárs színes produkciókat, képzőművészeti alkotásokat láthatott, valamint a tapasztalatcserén keresztül erőt meríthetett és ötleteket kaphatott a további eredményes munkához.

MCSi Design