kele
perec1
garas1
62. évfolyam
33. szám
Lendva 
2018. 08. 16.
kiscim3318
Augusztus 20-i mellékletünk, benne beszélgetés dr. Székely János szombathelyi megyéspüspökkel, a megszépült felsőlakosi ...

Az önkéntes tűzoltóknak igen fontos van szerepe vidékünkön, és bár szerencsére viszonylag ritkán van rájuk szükség éles ...

Szomi Ilona, a radamosi Harangvirág Művelődési és Turisztikai Egyesület és a muraszombati Baráti Kör népdalköreinek ...

A sali község Markovcin rendezte meg szombaton a községi ünnep központi rendezvényét, ahol a községi kitüntetések ...

II.ezerév
Készenlétben télen-nyáron
A magyar kultúra szeretete éltet
Az ipari övezet a fiatalokért jön létre
 

Lendván rendezték meg az óvodák 10. kultúrnapját

aa ovoda2018A Szlovén Óvodák Közössége szombaton a lendvai Színház- és Hangversenyteremben szervezte meg a szlovén óvodák 10. kultúrnapját. A minden második évben megrendezett szakmai rendezvényt teltházas közönség fogadta. A délután folyamán 42 dalos, táncos, zenés, színészi produkcióval mutatkoztak be az ország minden részéről érkező óvónénik és óvóbácsik a kollégáknak.

A rendezvényen az egybegyűlteket Kavčič Simona, a kulturnap szervezőbizottságának elnöke köszöntötte, beszédében hangsúlyozva a tudás folyamatos fejlesztésének fontosságát, emellett kiemelte a kulturális megnyilvánulás hozzáadott értékét, amivel a munkatársak hozzájárulnak az óvodai munka minőségéhez. Az együttműködésre, a kapcsolatokra szükség van nemcsak a munkatársak, hanem az óvodák között is – fejtette ki.

Ünnepi beszédében Bogataj Janja, a Szlovéniai Óvodák Szövetségének elnöke az óvodai szakmunkára fektette a hangsúlyt, amely a kétnyelvű területen még nagyobb odafigyelést követel. Fras Berro Fanika az országos oktatási minisztérium képviseletében kifejtette, azok gyűltek össze Lendván, akik kedvelik és értékelik a kultúrát. Házigazdaként az egybegyűlteket Balažek Anton polgármester is köszöntötte, köszönetét fejezve ki, hogy a szervezők Lendvát választották a rendezvény helyszínéül. Ezt követően szólt Lendva különleges jellegéről, életéről, amelyet nemcsak a két hivatalos nyelv, hanem a multikulturális sokszínűsége is sugároz. 

A rendezvény keretében a 800 Lendvára látogató óvodai munkatárs színes produkciókat, képzőművészeti alkotásokat láthatott, valamint a tapasztalatcserén keresztül erőt meríthetett és ötleteket kaphatott a további eredményes munkához.

MCSi Design