kele
perec1
garas1
62. évfolyam
49. szám
Lendva 
2018. 12. 06.
kiscim4918

December 6-a Szent Miklós napja, a közkedvelt és a gyerekek által várva várt Mikulás ünnepe. Miklós püspököt, a ...

A nemzetiségileg vegyesen lakott muravidéki községek között csak Lendván került sor a polgármester-választás második ...

A múlt héten pénteken megszervezett gálaműsorral zárta jubileumi évét a Szlovén RTV magyar műsorainak stúdiója. A ...

Hétfőn megtartotta első alakuló ülését a Lendva Községi Magyar Nemzeti Önkormányzati Közösség (LKMNÖK) Tanácsa. A ...

Szent Miklós ünnepén
Magyar Janez Lendva Község új polgármestere
A magyar rádió és televízió 60 és 40 éve
LKMNÖK: Vida Törnar Judit a régi-új elnök
 

Horvát vásár a toronynál

aa horvatvasar24182Szombaton a tavalyi, első alkalommal Petesházán megrendezett Horvát vásár sikere után új helyszínen, a Vinárium torony melletti téren, de hasonló tartalommal rendezte meg a gasztronómiai és borászati termékek vásárát a lendvai Pomurje horvát kultúregyesület.

A kulturális műsor is a hagyományoknak megfelelően alakult, hiszen szinte egész nap szólt a tamburazene, amit a hazaiak mellett a štrigovai tamburások szolgáltattak. Természetesen nem hiányozhattak a rendezvényről a muravidéki-muraközi specialitások, így lángost, sült húst és kolbászt is kóstolhattak a jelenlévők.

aa horvatvasar24181Kutnjak Đanino, a Pomurje Horvát Kultúregyesület elnöke elégedett volt a látogatók számával, melyhez a Ljubljanából érkező néhány turistabusz kirándulói is hozzájárultak. A vásári hangulatot az is fokozta, hogy a lángoshoz és a hústermékekhez ingyenesen Lendva-hegyi fröccs is járt, így mindenki elégedetten távozott.

MCSi Design