kele
perec1
garas1
62. évfolyam
38. szám
Lendva 
2018. 09. 20.
kiscim3818

A Muravidék idén is nagy kedvvel és szeretettel vett részt a Nemzeti Vágtán Budapesten. A Hősök terén ott voltak ...

Sabo Tatjana szeptemberrel harmadik igazgatói mandátumát kezdte a legnagyobb muravidéki kétnyelvű általános iskola, az ...

Múlt szerdán ünnepélyesen felavatták a kibővített gördeszkapályát Rédicsen, melynek kezdeményezője a gördeszkás papként ...

A Lendvai Kinológiai Egyesület a hétvégén sikeresen szervezte meg a CACIB Nemzetközi Kutyakiállítást és Versenyt, ...

Korzó-díj a Vágtán
Hiszek az oktatási rendszerben és a tanárokban 
Gördeszkapálya-avatás Rédicsen
Nemzetközi kutyakiállítás Lendván
 

Horvát vásár a toronynál

aa horvatvasar24182Szombaton a tavalyi, első alkalommal Petesházán megrendezett Horvát vásár sikere után új helyszínen, a Vinárium torony melletti téren, de hasonló tartalommal rendezte meg a gasztronómiai és borászati termékek vásárát a lendvai Pomurje horvát kultúregyesület.

A kulturális műsor is a hagyományoknak megfelelően alakult, hiszen szinte egész nap szólt a tamburazene, amit a hazaiak mellett a štrigovai tamburások szolgáltattak. Természetesen nem hiányozhattak a rendezvényről a muravidéki-muraközi specialitások, így lángost, sült húst és kolbászt is kóstolhattak a jelenlévők.

aa horvatvasar24181Kutnjak Đanino, a Pomurje Horvát Kultúregyesület elnöke elégedett volt a látogatók számával, melyhez a Ljubljanából érkező néhány turistabusz kirándulói is hozzájárultak. A vásári hangulatot az is fokozta, hogy a lángoshoz és a hústermékekhez ingyenesen Lendva-hegyi fröccs is járt, így mindenki elégedetten távozott.

MCSi Design