kele
perec1
garas1
62. évfolyam
25. szám
Lendva 
2018. 06. 21.
kiscim2518

Pontosan harminc évvel ezelőtt, a csentei Petőfi Sándor Művelődési Egyesület létrehozását követően szinte azonnal ...

Hétfőn Szentgotthárdon negyedik alkalommal szervezték meg Szlovénia és Magyarország nagykövetségei, Szentgotthárd Város ...

A Hodos Községi Magyar Nemzeti Önkormányzati Közösség hétfői tanácsülésén első olvasatban tárgyalták a 2018-as évre ...

Az internetes kereskedelem, ahogy a címben is szerepel, egy kiváló lehetőség, de a sikerért ez esetben is sok mindent ...

Harminc évnyi csoda
A határmenti együttműködés lehetőségeiről
67 ezer euró támogatás érkezik
Webshopos távlatok
 

Horvát vásár a toronynál

aa horvatvasar24182Szombaton a tavalyi, első alkalommal Petesházán megrendezett Horvát vásár sikere után új helyszínen, a Vinárium torony melletti téren, de hasonló tartalommal rendezte meg a gasztronómiai és borászati termékek vásárát a lendvai Pomurje horvát kultúregyesület.

A kulturális műsor is a hagyományoknak megfelelően alakult, hiszen szinte egész nap szólt a tamburazene, amit a hazaiak mellett a štrigovai tamburások szolgáltattak. Természetesen nem hiányozhattak a rendezvényről a muravidéki-muraközi specialitások, így lángost, sült húst és kolbászt is kóstolhattak a jelenlévők.

aa horvatvasar24181Kutnjak Đanino, a Pomurje Horvát Kultúregyesület elnöke elégedett volt a látogatók számával, melyhez a Ljubljanából érkező néhány turistabusz kirándulói is hozzájárultak. A vásári hangulatot az is fokozta, hogy a lángoshoz és a hústermékekhez ingyenesen Lendva-hegyi fröccs is járt, így mindenki elégedetten távozott.

MCSi Design