kele
perec1
garas1
63. évfolyam
11. szám
Lendva 
2019. 03. 14.
kiscim1119

Szívben és lélekben magyarként megmaradni, ünnepelni, emlékezni, ápolni anyanyelvünket, kultúránkat, örökségünket, ...

„Ha erősen él bennünk egy szebb jövő reménye és képesek vagyunk egymásra támaszkodva nekirugaszkodni a megvalósításnak, ...

A multikulturális eszmeiségnek a jegyében két világpolgár képzőművész, Hundertwasser és Hasegawa jóvoltából, a Kelet és ...

Mivel nagyobb volt az elvárás a Lendva Európa Kulturális Fővárosa 2025 (EKF) projekt héttagú programtanácsától a ...

Szívben és lélekben
Harcolunk megmaradásunkért és anyanyelvünkért
Hundertwasser & Hasegawa Lendván
Feloszlatták az EKF programtanácsát
 

Horvát vásár a toronynál

aa horvatvasar24182Szombaton a tavalyi, első alkalommal Petesházán megrendezett Horvát vásár sikere után új helyszínen, a Vinárium torony melletti téren, de hasonló tartalommal rendezte meg a gasztronómiai és borászati termékek vásárát a lendvai Pomurje horvát kultúregyesület.

A kulturális műsor is a hagyományoknak megfelelően alakult, hiszen szinte egész nap szólt a tamburazene, amit a hazaiak mellett a štrigovai tamburások szolgáltattak. Természetesen nem hiányozhattak a rendezvényről a muravidéki-muraközi specialitások, így lángost, sült húst és kolbászt is kóstolhattak a jelenlévők.

aa horvatvasar24181Kutnjak Đanino, a Pomurje Horvát Kultúregyesület elnöke elégedett volt a látogatók számával, melyhez a Ljubljanából érkező néhány turistabusz kirándulói is hozzájárultak. A vásári hangulatot az is fokozta, hogy a lángoshoz és a hústermékekhez ingyenesen Lendva-hegyi fröccs is járt, így mindenki elégedetten távozott.

MCSi Design