kele
perec1
garas1
62. évfolyam
50. szám
Lendva 
2018. 12. 13.
kiscim5018

A muravidéki magyar szavalóverseny az általános iskolások és középiskolás diákok számára – melyet az idén is ...

Egy új tanácstag bekerülését kivéve változatlan a Hodos Község Magyar Nemzeti Önkormányzati Közösség Tanácsának ...

Szombaton a Hagyományok Háza (Budai Vigadó) adott otthont a Muravidékről érkező fellépőknek, hogy az ünnepváró adventi ...

A múlt héten megtartotta alakuló ülését Dobronak Község Tanácsa, amelyen megerősítették a 11 tanácstag és Kardinar ...

Szóljon a vers!
Egy új tanácstag, Roman Silvija maradt az elnök
Közösségünk megerősödve lépett a 21. századba
Eredményes és konstruktív munkát remél a polgármester
 

Augusztus 1-től magasabb a szociális segély és a megélhetési pótlék

aa szoci3218A pénzügyi szociális segély és a megélhetési pótlék a rendszeres éves kiigazítás következtében augusztus 1-jétől két százalékkal növekedett – tette közzé a Munka-, Család- és Szociálisügyi Minisztérium. Ezentúl a minimáljövedelem alapösszege 392,75 euró, míg a megélhetési pótlék 577,34 euró. Az egyeztetéseket az augusztusra vonatkozó kifizetéseknél már figyelembe veszik. Az új összegek szerint egy két kiskorú gyermeket nevelő család, amelynek nincs jövedelme és ingatlana, a gyermekpótlékkal együtt 1125,79 euró segélyt kap. Június 1-jével pedig 87 euróval növekedett az egyedülálló személyek pénzügyi szociális segélye is.

Augusztus 1-jével módosult a visszatéríthető temetkezési költség is 785,50 euróra, míg az elhunyt hozzátartozóinak egyszeri pénzügyi szociális juttatása 392,75 euró. Az utóbbira csak a szociális segélyben részesültek jogosultak, vagy azon családtagok, akiknek jövedelme nem haladja meg a törvényben előírt határt.
MCSi Design