kele
perec1
garas1
63. évfolyam
12. szám
Lendva 
2019. 03. 21.
kiscim1219

Bence Lajos költő, irodalomtörténész, publicista, lapunk munkatársa a nemzeti ünnep alkalmával Budapesten átvette a ...

A lendvai magyarság hagyományosan a Kossuth- és Széchenyi-emléktáblák előtt tisztelgett az 1848/49-es forradalom és ...

A központi márciusi nemzeti ünnepséget megelőzően Lendván kétoldalú tárgyalást folytatott Németh Zsolt, a magyar ...

Hétfőn a lendvai Bánffy Központban került sor Vas megye és a Muravidék közötti 2019. évi együttműködési megállapodás ...

József Attila-díjasunk
„Határon túlinak lenni egyfajta küldetés”
Nemec-Németh találkozó Lendván
Az élő kapcsolat folytatásáért  
 

Tartják az építési ütemtervet

aa benica32181Az ütemterv szerint készül a Benicát és Pincemajort összekötő új híd építése. A Lendva-patakon átívelő régi híd helyére Lendva Község beruházásában teljesen új közmű készül. Az építési munkálatokkal közbeszerzés alapján a Legartis céget bízták meg, a befejezési határidő négy hónap a szerződés aláírásától számítva. Mint Gjerkeš Stanislav alpolgármester, az építési bizottság elnöke elmondta, az augusztus 31-ei határidő tartható, a bontási és az építési munkálatok a tervek szerint folynak. A hídtalapzatra már e héten elhelyezik a vaskonstrukciót, ami lehetővé teszi a betonozási és más építési munkálatok folytatását.

aa benica32182A híd hosszúsága 30, szélessége pedig 10 méter lesz, a gyalogosok és a kerékpárosok számára 2,5 méter széles folyosó készül. A beruházás értéke 450 ezer euró. A híd két pilléren álló, acélszerkezetű építmény lesz, a Lendva-patak medre a híd alatt kőburkolatot kap. A munkálatok alatt a járműforgalmat elterelik, a gyalogosok és a kerékpárosok számára pedig ideiglenes átjárót biztosítanak.
MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben