kele
perec1
garas1
62. évfolyam
50. szám
Lendva 
2018. 12. 13.
kiscim5018

A muravidéki magyar szavalóverseny az általános iskolások és középiskolás diákok számára – melyet az idén is ...

Egy új tanácstag bekerülését kivéve változatlan a Hodos Község Magyar Nemzeti Önkormányzati Közösség Tanácsának ...

Szombaton a Hagyományok Háza (Budai Vigadó) adott otthont a Muravidékről érkező fellépőknek, hogy az ünnepváró adventi ...

A múlt héten megtartotta alakuló ülését Dobronak Község Tanácsa, amelyen megerősítették a 11 tanácstag és Kardinar ...

Szóljon a vers!
Egy új tanácstag, Roman Silvija maradt az elnök
Közösségünk megerősödve lépett a 21. századba
Eredményes és konstruktív munkát remél a polgármester
 

Tartják az építési ütemtervet

aa benica32181Az ütemterv szerint készül a Benicát és Pincemajort összekötő új híd építése. A Lendva-patakon átívelő régi híd helyére Lendva Község beruházásában teljesen új közmű készül. Az építési munkálatokkal közbeszerzés alapján a Legartis céget bízták meg, a befejezési határidő négy hónap a szerződés aláírásától számítva. Mint Gjerkeš Stanislav alpolgármester, az építési bizottság elnöke elmondta, az augusztus 31-ei határidő tartható, a bontási és az építési munkálatok a tervek szerint folynak. A hídtalapzatra már e héten elhelyezik a vaskonstrukciót, ami lehetővé teszi a betonozási és más építési munkálatok folytatását.

aa benica32182A híd hosszúsága 30, szélessége pedig 10 méter lesz, a gyalogosok és a kerékpárosok számára 2,5 méter széles folyosó készül. A beruházás értéke 450 ezer euró. A híd két pilléren álló, acélszerkezetű építmény lesz, a Lendva-patak medre a híd alatt kőburkolatot kap. A munkálatok alatt a járműforgalmat elterelik, a gyalogosok és a kerékpárosok számára pedig ideiglenes átjárót biztosítanak.
MCSi Design