kele
perec1
garas1
63. évfolyam
20. szám
Megjelenés:
2019. 05. 16.
kiscim2019

A gazdag hetési motívumvilág megismerése, átmentése, a minták mai alkalmazása közös feladatunk a Muravidéken. A ...

A múlt héten többhónapos huzavona után a KPK (Korrupcióellenes Bizottság) megállapította, hogy Horváth Ferenc ...

Az együttműködés elmélyítése és fejlesztése a célja a Lendva Község és a muraközi Muraszerdahely között megfogalmazott ...

Idén már 7. alkalommal rendezte meg a Spárgafesztivált a Hosszúfalui Helyi Közösség, a már hagyományossá vált tavaszi ...

Ősi minták, ifjú kezek
Mégis összeférhetetlen?
Egyezmény Lendva és Muraszerdahely között
Spárgaételek a látványkonyhából
 

Lebontották a göntérházi malmot

aa malom41182Az építési felügyelőség határozata alapján le kellett bontani a göntérházi malmot, mert az épület már nem volt biztonságos. Rossz állapota igazán a júniusi vihar idején mutatkozott meg, amikor az erős szél megemelte a tetőszerkezetet, több zsindely és lécdarab a földre hullt, némelyik egészen közel a szomszéd házhoz. A több éve üresen álló és elhanyagolt épület veszélyessé vált, szanálása a meglévő szerkezet megőrzésével nem volt lehetséges – állapította meg az építési hatóság, s határozatot adott ki az épület lebontására 40 napos határidővel.

aa malom41181A Göntérházának jellegzetes arculatot adó malom Lendva Község tulajdonában volt, s korábban múzeumi célokra tervezték felhasználni. A tervek azonban időközben megváltoztak, az épület állapota pedig egyre romlott.

A malomépület lebontásával Lendva Község közbeszerzés alapján a Pavčnik Kft.-t bízta meg. A munkálatok értéke forgalmi adóval valamivel több mint 47 ezer eurót tesz ki. A költségek a bontási munkálatokon kívül felölelik az építési hulladék szétválogatását, elkülönítve a faanyagot és a téglát. A fát a helyi közösség rendelkezésére bocsátják, a téglából pedig törmeléket készítenek a mezei utak feltöltéséhez. Az eltávolított malomépület helyén egyelőre nem terveznek új létesítményt felállítani.
MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben