kele
perec1
garas1
62. évfolyam
41. szám
Lendva 
2018. 10. 11.
kiscim4118

Horváth Botka Áron ígéretes fiatal lendvai rendező ismét filmet forgatott Lendván, valamint a szomszédos Bödeházán és ...

A Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet (MNMI) a múlt pénteken a Bánffy Központban tartott megemlékezést az aradi ...

A november 18-i helyhatósági választásokon az eddig rendelkezésre álló adatok alapján a nemzetiségileg vegyesen lakott ...

2019-ben lesz száz esztendeje, hogy bekövetkezett a Muravidéket érintő legnagyobb területi és politikai változás a ...

Vidéki road movie
„A szabadságharc a kiegyezésben hozta meg eredményeit” 
Polgármesterjelöltek: Balažek nem indul!
Muravidék 1918–1922 – hónapról hónapra: Vége a háborúnak
 

Lebontották a göntérházi malmot

aa malom41182Az építési felügyelőség határozata alapján le kellett bontani a göntérházi malmot, mert az épület már nem volt biztonságos. Rossz állapota igazán a júniusi vihar idején mutatkozott meg, amikor az erős szél megemelte a tetőszerkezetet, több zsindely és lécdarab a földre hullt, némelyik egészen közel a szomszéd házhoz. A több éve üresen álló és elhanyagolt épület veszélyessé vált, szanálása a meglévő szerkezet megőrzésével nem volt lehetséges – állapította meg az építési hatóság, s határozatot adott ki az épület lebontására 40 napos határidővel.

aa malom41181A Göntérházának jellegzetes arculatot adó malom Lendva Község tulajdonában volt, s korábban múzeumi célokra tervezték felhasználni. A tervek azonban időközben megváltoztak, az épület állapota pedig egyre romlott.

A malomépület lebontásával Lendva Község közbeszerzés alapján a Pavčnik Kft.-t bízta meg. A munkálatok értéke forgalmi adóval valamivel több mint 47 ezer eurót tesz ki. A költségek a bontási munkálatokon kívül felölelik az építési hulladék szétválogatását, elkülönítve a faanyagot és a téglát. A fát a helyi közösség rendelkezésére bocsátják, a téglából pedig törmeléket készítenek a mezei utak feltöltéséhez. Az eltávolított malomépület helyén egyelőre nem terveznek új létesítményt felállítani.
MCSi Design