kele
perec1
garas1
62. évfolyam
50. szám
Lendva 
2018. 12. 13.
kiscim5018

A muravidéki magyar szavalóverseny az általános iskolások és középiskolás diákok számára – melyet az idén is ...

Egy új tanácstag bekerülését kivéve változatlan a Hodos Község Magyar Nemzeti Önkormányzati Közösség Tanácsának ...

Szombaton a Hagyományok Háza (Budai Vigadó) adott otthont a Muravidékről érkező fellépőknek, hogy az ünnepváró adventi ...

A múlt héten megtartotta alakuló ülését Dobronak Község Tanácsa, amelyen megerősítették a 11 tanácstag és Kardinar ...

Szóljon a vers!
Egy új tanácstag, Roman Silvija maradt az elnök
Közösségünk megerősödve lépett a 21. századba
Eredményes és konstruktív munkát remél a polgármester
 

Lebontották a göntérházi malmot

aa malom41182Az építési felügyelőség határozata alapján le kellett bontani a göntérházi malmot, mert az épület már nem volt biztonságos. Rossz állapota igazán a júniusi vihar idején mutatkozott meg, amikor az erős szél megemelte a tetőszerkezetet, több zsindely és lécdarab a földre hullt, némelyik egészen közel a szomszéd házhoz. A több éve üresen álló és elhanyagolt épület veszélyessé vált, szanálása a meglévő szerkezet megőrzésével nem volt lehetséges – állapította meg az építési hatóság, s határozatot adott ki az épület lebontására 40 napos határidővel.

aa malom41181A Göntérházának jellegzetes arculatot adó malom Lendva Község tulajdonában volt, s korábban múzeumi célokra tervezték felhasználni. A tervek azonban időközben megváltoztak, az épület állapota pedig egyre romlott.

A malomépület lebontásával Lendva Község közbeszerzés alapján a Pavčnik Kft.-t bízta meg. A munkálatok értéke forgalmi adóval valamivel több mint 47 ezer eurót tesz ki. A költségek a bontási munkálatokon kívül felölelik az építési hulladék szétválogatását, elkülönítve a faanyagot és a téglát. A fát a helyi közösség rendelkezésére bocsátják, a téglából pedig törmeléket készítenek a mezei utak feltöltéséhez. Az eltávolított malomépület helyén egyelőre nem terveznek új létesítményt felállítani.
MCSi Design