kele
perec1
garas1
63. évfolyam
7. szám
Lendva 
2019. 02. 14.
kiscim0719

Szlovéniában 1990-re nyúlik vissza a gyermekparlamentek története. A célja már akkor is az volt, ami ma: a 12–14 éves ...

A Lendvai Népi Egyetem a múlt héten vendégül látta az Európai kulturális örökség felkutatása című nemzetközi projektben ...

Az LKMNÖK Tanácsa keddi ülésén egyhangúan elfogadta az önkormányzat 2018-as zárszámadását. A tanács hasonlóképpen ...

A családon belüli erőszak nem ismer határokat, minden társadalomban és szociális rétegben jelen van, s a jelenség ...

Az életre neveljen!
Generációk és városok kapcsolata Európában
Előfinanszírozási szerződés a községgel
Egyre több a szülők és az idősek elleni erőszak
 

Lebontották a göntérházi malmot

aa malom41182Az építési felügyelőség határozata alapján le kellett bontani a göntérházi malmot, mert az épület már nem volt biztonságos. Rossz állapota igazán a júniusi vihar idején mutatkozott meg, amikor az erős szél megemelte a tetőszerkezetet, több zsindely és lécdarab a földre hullt, némelyik egészen közel a szomszéd házhoz. A több éve üresen álló és elhanyagolt épület veszélyessé vált, szanálása a meglévő szerkezet megőrzésével nem volt lehetséges – állapította meg az építési hatóság, s határozatot adott ki az épület lebontására 40 napos határidővel.

aa malom41181A Göntérházának jellegzetes arculatot adó malom Lendva Község tulajdonában volt, s korábban múzeumi célokra tervezték felhasználni. A tervek azonban időközben megváltoztak, az épület állapota pedig egyre romlott.

A malomépület lebontásával Lendva Község közbeszerzés alapján a Pavčnik Kft.-t bízta meg. A munkálatok értéke forgalmi adóval valamivel több mint 47 ezer eurót tesz ki. A költségek a bontási munkálatokon kívül felölelik az építési hulladék szétválogatását, elkülönítve a faanyagot és a téglát. A fát a helyi közösség rendelkezésére bocsátják, a téglából pedig törmeléket készítenek a mezei utak feltöltéséhez. Az eltávolított malomépület helyén egyelőre nem terveznek új létesítményt felállítani.
MCSi Design