kele
perec1
garas1
63. évfolyam
21. szám
Megjelenés:
2019. 05. 23.
kiscim2119

A szlovéniai magyar közösség legrangosabb magyar nyelvi versenye, a Petőfi Sándor Tanulmányi Verseny, melyen a ...

Hétfőn este nagy sajtóérdeklődés mellett zajlott le a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség (MMÖNK) 1. ...

Úgy gondolom, még tavaly vagy akár két hónappal ezelőtt sem áltatta magát azzal senki, hogy a Muravidék és a „szlovén ...

A lendvai könyvtárban múlt csütörtökön a Tudástér előadás-sorozat keretében Háy János író Kik vagytok ti? cím alatt ...

Versengő gondolatok
„Éket akarnak verni közénk…”
Trianon átka
Sajátos esztétikát is kidolgozott
 

Tíz arany a pártosfalvi borminősítésen

aa bor2019A pártosfalvi Ady Endre Művelődési és Turisztikai Egyesület borászati szekciója május 9-én megtartotta éves borminősítését, melyet 2000 óta közösen szerveznek meg a magyarszombatfai borászokkal.

A minősítésre összesen 48 fehérbor, 2 rozé és 8 vörösbor érkezett. A legtöbb mintát Marác környékéről, 11-et pedig Magyarországról kaptak. A zsűriben helyet foglalt Rónási Gyuláné Marika, Novak Ernest és Torič Miran.

A borminősítés végeredménye alapján a legtöbb pontot a magyarszombatfai Röszler Árpád Zenit fehérbora kapta, 18,53 ponttal érdemelte ki az aranyelismerést. A második helyen Grabar Nada, a harmadikon pedig Berden Ivanka bora végzett. A vörösboroknál Grabar Nada bora kapta a legtöbb pontot, Modri Pinot-ja 18,10 ponttal aranyelismerést hozott.

A zsűri öszesen 10 arany-, 29 ezüst- és 6 bronzelismerést és 13 oklevelet osztott ki. A pártosfalvi borászok vegyes fehérbora ezüstelismerést kapott 17,60 ponttal. A borászati szekció vezetője, Vörös Laci elmondta, hogy a tavalyi időjárás nem kedvezett a vidék borainak és a peronosztpóra sem kímélte a szőlőt. Az eredmények is azt mutatják, hogy idén gyengébb évjárattal kell beérniük, de azért találhatunk kellemes zamatú nedűt a vidék borosgazdáinál.  

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben