kele
perec1
garas1
63. évfolyam
37. szám
Megjelenés:
2019. 09. 12.
kiscim3719

Szombaton a radamosi Harangvirág Turisztikai Egyesület hímzőszakköre „Hímzésben őrizzük a magyar kultúránkat” cím alatt ...

A tavaly elkezdett új program és műsorterv szerint alakul az idei, 24. LindArt ifjúsági művésztelep munkája. Ez a ...

A göntérházi Jovanovič Nenad, vagy ahogy a legtöbben ismerik, Neno a helyi általános iskola gondnoka. Az élete akkor ...

Vasárnap volt a göntérházi Csuka József 100. születésnapja, ő az első szépkorú a faluban, aki betöltötte ezt a szép ...

Kimagasló munkát végeznek
Szeptemberig a művészek otthona lesz Lendva
Életstílus, szenvedély, kincsvadászat
A munkának és a családnak élt egész életében
 

Átadták az új tűzoltógarázst

aa radam ote2119Szombaton délután ünnepélyes keretek között Radamosban átadták az új korszerű tűzoltógarázst. A radamosi önkéntes tűzoltók ezzel befejezték több éve tartó fejlesztésüket, és a személyautójuk mellett most méltó helyet kapott a tartálykocsi is. A beruházás keretében felújították a faluotthon vakolatát is és javítási munkálatokat végeztek az otthonban, valamint a régi garázsban kicserélték az ablakokat.

A beruházás értéke mintegy hatvanezer euró volt – mondta lapunknak Lebar Teodor, a Radamosi ÖTE elnöke, s az összeg java részének összegyűjtésében a helyi Harangvirág Művelődési Egyesület segített sokat, a garázs telkének a megvásárlását pedig Lendva Község fedezte. Az új létesítmény azért is nagy érték a falusi közösségnek, mert tömérdek önkéntes munkával, saját erővel, a helyiek összefogásával jött létre.

Az ünnepélyes átadást jelenlétükkel megtisztelték a környékbeli tűzoltóegyesületek képviselői, Prendl Srečko, a lendvai tűzoltószövetség elnöke és Magyar Janez, Lendva Község polgármestere. Az új tűzoltógarázst Štihec Simon dobronaki plébános szentelte fel.

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben