kele
perec1
garas1
63. évfolyam
37. szám
Megjelenés:
2019. 09. 12.
kiscim3719

Szombaton a radamosi Harangvirág Turisztikai Egyesület hímzőszakköre „Hímzésben őrizzük a magyar kultúránkat” cím alatt ...

A tavaly elkezdett új program és műsorterv szerint alakul az idei, 24. LindArt ifjúsági művésztelep munkája. Ez a ...

A göntérházi Jovanovič Nenad, vagy ahogy a legtöbben ismerik, Neno a helyi általános iskola gondnoka. Az élete akkor ...

Vasárnap volt a göntérházi Csuka József 100. születésnapja, ő az első szépkorú a faluban, aki betöltötte ezt a szép ...

Kimagasló munkát végeznek
Szeptemberig a művészek otthona lesz Lendva
Életstílus, szenvedély, kincsvadászat
A munkának és a családnak élt egész életében
 

Hűséggel a dal és önmagunk iránt

aa lirika24191Vasárnap este a Lendvai Zsinagógában nyár eleji koncertjén a Lirika kórus Gerenčer Jože karnaggyal az élen tér- és időbeli utazásra invitálta a közönséget a hazai és a délszláv, valamint a szomszédos muraközi és magyarországi népdalok-kórusművek világába. 

A Lirika névről elhangzott: mivel a lírai dalok kihalóban vannak és az érzelmek inflációját éljük, a csoport ennek a csendesen áradó dallamvilágnak és poézisnek kíván teret szentelni a repertoárban.

A tíztagú csoport – bár alig másfél éve énekelnek együtt – rendkívüli összeszokottságról tett tanúbizonyságot. Különösen a női szopránok és a férfi tenorok összhangjának kidolgozására fektetett nagy hangsúlyt a nagy tapasztalattal rendelkező karnagy, de a már más kórusokból is ismert tagok is láthatóan jól érzik magukat a Lirikában. Az előadott repertoárban – egy-két dal kivételével – ténylegesen is a már ismert, de az új feldolgozásban letisztultabbá vált daloké volt a főszerep. A koncerten fellépett a Lendvai Kétnyelvű Középiskola énekkara és első ízben a Lendvai Kvartett nevezetű kamara-formáció is. 

 

aa lirika24192

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben