kele
perec1
garas1
63. évfolyam
50. szám
Megjelenés:
2019. 12. 12.
kiscim5019

A hétvégén az Ocean Orchids vállalat által üzemeltetett trópusi kertben megtartották a hagyományos nyílt napokat, ...

November 25-én, a nők elleni erőszak megszüntetésének nemzetközi napján a családon belüli erőszak megelőzésével ...

Vasárnap délelőtt nyitotta meg egynapos adventi kiállítását a pártosfalvi Rózsa Kézműves Egyesület az egykori ...

A Lendvai Plébánia a védőszentjének ünnepnapján, Alexandriai Szent Katalin ünnepén Szent Katalin-plakettet ajándékozott ...

Orchideafesztivál ismét nagy sikerrel
A muravidéki menedékházakban már nincs hely
Adventi kiállítás Pártosfalván
Szent Katalin-plakett Német Máriának
 

Este jött a jégeső

aa jeg3219Július utolsó napján viharos eső söpört végig a Muravidéken, a mogyoró- és diónagyságú jeget is hozó zivatar este fél tíz körül érte el Kót, Gyertyános és Hotiza határát. A legnagyobb kárt Kót településen és a Nagymezőn okozta: épületeken, veteményesekben és a földeken. A legnagyobb kár a kukoricában, a burgonyában, a tökben és azokban a gabonafélékben keletkezett, amelyeket még nem takarítottak be (hajdina).

– Nagy robajjal és széllel érkezett az eső és a jég – mesélte Bedő Margit kóti lakos. – Még szerencse, hogy nem „szárazon” esett, hiszen akkor még nagyobb kárt okozott volna a bő fél óráig tartó csapás. Ahogy elállt, a faluból szinte mindenki kiment, s lámpákkal vizsgálták az okozott kárt a veteményesekben, épületeken, mezőkön. Szinte teljesen oda a termés a veteményesben, a virágok, a tök. A legjobban a kukorica kapott. A védőháló a jég súlyától a földre lapult, az udvart bokáig érő jég terítette be, sőt, még másnap is egy arasznyi volt belőle. Épp most mentek el tőlünk a mesterek, a faház tetőburkolatát cserélték ki, mert kilyukasztotta a jég. A jégelhárító repülőket nem hallottuk, talán a nagy dörgés miatt… Rakétával meg már egy ideje úgysem lövik a felhőt – mondta Bedő Margit.

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben