kele
perec1
garas1
63. évfolyam
33. szám
Megjelenés:
2019. 08. 16.
kiscim3319

Budincin a 20 évvel ezelőtti, 1999. augusztus 11-én bekövetkezett teljes napfogyatkozásra, e nem mindennapi és a ...

Soron következő ülését tartotta meg a Lendvai Galéria-Múzeum Tanácsa múlt csütörtökön. A napirenden a féléves munka- és ...

Galič József újra itthon vizsgálja és gondozza bátyja, Galič István lepkegyűjteményét – mely a közép-európai térség ...

Gomboc Dušan, az Arum igazgatója július 1-jén a Muraszombati Körzeti Bíróságnál csődeljárást kezdeményezett a cég ...

Nap, Hold és gyémánt
Nincs döntés sem az elnök, sem az alelnök esetében
Ma is a lendvai lepkeház felállítását tervezi
Az Arum csődje egy ágazat végét jelenti
 

Intenzív táncos hétvége

aa neptanc32192Augusztus első hétvégéjén három napot töltött el a Muravidék Néptáncegyüttes a Balaton partján, hogy a XI. Nemzetközi Néptáncfesztiválon augusztus 24-én betöltse a színpadot életerővel.

Pénteken a tíz órai táncpróbával kezdődött a táncrendek kigyakorlása művészeti vezetőink, Gerlecz László és Gerlecz Edit vezetésével a szőlőskislaki József Attila Művelődési Otthonban. Napi kétszeri alkalommal lendültünk neki a lépések elsajátításának. A próbákat bemelegítéssel indítottuk kedvenc zeneszámainkra, s közben kedvet kaptunk a szatmári cigánytáncok átismétlésére is. A próba fáradalmait ebéd mellett enyhítettük a Malom fogadóban Szőlőskislakon, majd a pihenést Balatonbogláron folytattuk szállásunkon, illetve a Platán strandon.

aa neptanc32191Az eseményre két koreográfiát készítettünk el. A Nemzetközi Halászléfőző Verseny keretében megszervezett néptáncfesztiválon bukovinai és somogyi táncokat láthat majd előadásunkban a közönség. Tánctanulásos hétvégénk a Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet támogatásával jöhetett létre.

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben