kele
perec1
garas1
63. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2019. 09. 19.
kiscim3819

Szombaton a radamosi Harangvirág Turisztikai Egyesület hímzőszakköre „Hímzésben őrizzük a magyar kultúránkat” cím alatt ...

A tavaly elkezdett új program és műsorterv szerint alakul az idei, 24. LindArt ifjúsági művésztelep munkája. Ez a ...

A göntérházi Jovanovič Nenad, vagy ahogy a legtöbben ismerik, Neno a helyi általános iskola gondnoka. Az élete akkor ...

Vasárnap volt a göntérházi Csuka József 100. születésnapja, ő az első szépkorú a faluban, aki betöltötte ezt a szép ...

Kimagasló munkát végeznek
Szeptemberig a művészek otthona lesz Lendva
Életstílus, szenvedély, kincsvadászat
A munkának és a családnak élt egész életében
 

„Džezzvában” főtt hazai zenei csemege 

aa dzsezva3619A muraszombati Miran Celec és csapata a Džezzva együttes megalakulásával súlyos követ vetett a muravidéki, már-már halottnak hitt dzsesszélet állóvizébe. Amerre jártak – és sokfelé jártak azóta Európa-szerte –, bizonyítják, hogy a 70-es, 80-as évek könnyedebb, improvizáción alapuló zenei kísérletezései ma is hallgatókra találnak, ezek közé pedig egyfajta táji íz is belopható, például a muravidéki-pannon életérzés.  

A muravidéki Hisemanként (Colosseum és más formációk muzsikusa) is emlegetett Celec, aki szinte minden zenei stílust kipróbált, fiatalabb csapattársaival ma is bizonyítja: a műfaj ma is él, s a pénteki koncert pedig nézettségben is az egyik leglátogatottabb volt a nyáresti lendvai koncertek közül.    

 

 

Ezen az esetén az elmúlt öt év terméséből kaphattunk válogatást, a lendvai kultúrotthonban korábban rögzített Sintur dalai közül a címadó mellett még az IndiA is szerepelt, s ezáltal a dal szimbolikusan is visszatért oda – improvizáción alapuló zenénél ez különösen fontos, legyen az bármilyen műfajban –, ahonnan útjára indult.

A sokszínű zenei stílus a zenekar tagjai (Mojmir Wolf bőgős, Dejan Berden zongorista, Iztok Rodež gitáros) számára is szinte számonként rengeteg belső zenei kalandot kínál fel az alaptéma mentén, de igaz ez egy számon belül is, és nem csak szólózást jelent – s ezt külön ki kell emelni –, ezek ugyanis nagyon is kontrolláltak és mértéktartóak.

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben