kele
perec1
garas1
64. évfolyam
3. szám
Megjelenés:
2020. 01. 23.
kiscim0320

Hodos Község Tanácsa utolsó idei ülésén elnapolta a döntést a hidromeliorációs rendszerek községre háruló ...

Dobronak Község Tanácsa múlt szerdai ülésén nyolc támogató és három ellenszavazattal elfogadta a polgármesteri ...

Pénteken a teltházas művelődési otthonban ünnepélyes keretek közt megünnepelték Dobronak Község 21. ünnepét. A ...

Palackozott palinai vízzel fogadta az újságírókat Jaklin Damjan, Nagypalina Község polgármestere azon a ...

Nem döntöttek a hidromeliorációs rendszerekről
Elfogadták a kétéves költségvetést
A kis községek versenyképesek, de kell az összefogás
Nagypalina kimaradása nem sérti az EU-előírásokat
 

„Džezzvában” főtt hazai zenei csemege 

aa dzsezva3619A muraszombati Miran Celec és csapata a Džezzva együttes megalakulásával súlyos követ vetett a muravidéki, már-már halottnak hitt dzsesszélet állóvizébe. Amerre jártak – és sokfelé jártak azóta Európa-szerte –, bizonyítják, hogy a 70-es, 80-as évek könnyedebb, improvizáción alapuló zenei kísérletezései ma is hallgatókra találnak, ezek közé pedig egyfajta táji íz is belopható, például a muravidéki-pannon életérzés.  

A muravidéki Hisemanként (Colosseum és más formációk muzsikusa) is emlegetett Celec, aki szinte minden zenei stílust kipróbált, fiatalabb csapattársaival ma is bizonyítja: a műfaj ma is él, s a pénteki koncert pedig nézettségben is az egyik leglátogatottabb volt a nyáresti lendvai koncertek közül.    

 

 

Ezen az esetén az elmúlt öt év terméséből kaphattunk válogatást, a lendvai kultúrotthonban korábban rögzített Sintur dalai közül a címadó mellett még az IndiA is szerepelt, s ezáltal a dal szimbolikusan is visszatért oda – improvizáción alapuló zenénél ez különösen fontos, legyen az bármilyen műfajban –, ahonnan útjára indult.

A sokszínű zenei stílus a zenekar tagjai (Mojmir Wolf bőgős, Dejan Berden zongorista, Iztok Rodež gitáros) számára is szinte számonként rengeteg belső zenei kalandot kínál fel az alaptéma mentén, de igaz ez egy számon belül is, és nem csak szólózást jelent – s ezt külön ki kell emelni –, ezek ugyanis nagyon is kontrolláltak és mértéktartóak.

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben