kele
perec1
garas1
63. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2019. 09. 19.
kiscim3819

Szombaton a radamosi Harangvirág Turisztikai Egyesület hímzőszakköre „Hímzésben őrizzük a magyar kultúránkat” cím alatt ...

A tavaly elkezdett új program és műsorterv szerint alakul az idei, 24. LindArt ifjúsági művésztelep munkája. Ez a ...

A göntérházi Jovanovič Nenad, vagy ahogy a legtöbben ismerik, Neno a helyi általános iskola gondnoka. Az élete akkor ...

Vasárnap volt a göntérházi Csuka József 100. születésnapja, ő az első szépkorú a faluban, aki betöltötte ezt a szép ...

Kimagasló munkát végeznek
Szeptemberig a művészek otthona lesz Lendva
Életstílus, szenvedély, kincsvadászat
A munkának és a családnak élt egész életében
 

Etnoest hetési divatbemutatóval

aa hetesdivat3619Csütörtökön a magyar etno-, kulturális és gasztronómiai est keretében a lendvai Színház- és Hangversenyterem nyári színpadán a művelődési egyesületek fellépésén kívül a felsőlakosi Arany János ME hímzőkörének korábbi nagysikerű divatbemutatója is újból színpadra került. Az eseményen a népművészeti, hetési mintáknak az új öltözékeken való megjelenítését lehetett nyomon követni. A bemutatóról Kósa Klára, az egyesület vezetője szólt a közönségnek, a ruhákat a korábbi felsőlakosi rendezvényen is szereplő lányok mutatták be.

A finom és diszkrét motívumok, hímzések azonban – talán a nem kellő mértékű fények vagy a nagyszínpadi hatás miatt – csak a színpadhoz közelebb állók számára voltak élvezhetők.

Az est fő fellépője az újvidéki Guzsalyos népdalkör volt, akik a vajdasági népszokásokból a jeles napokhoz fűződő dalos jeleneteket is előadtak.

A gasztronómiai ínyencségeket ezúttal a Csentei Szőlőtermelők Egyesülete készítette el, cigánypecsenyével és pörkölttel bővítve a kínálatot, s természetesen finom Csente-hegyi borral.

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben