kele
perec1
garas1
64. évfolyam
3. szám
Megjelenés:
2020. 01. 23.
kiscim0320

Hodos Község Tanácsa utolsó idei ülésén elnapolta a döntést a hidromeliorációs rendszerek községre háruló ...

Dobronak Község Tanácsa múlt szerdai ülésén nyolc támogató és három ellenszavazattal elfogadta a polgármesteri ...

Pénteken a teltházas művelődési otthonban ünnepélyes keretek közt megünnepelték Dobronak Község 21. ünnepét. A ...

Palackozott palinai vízzel fogadta az újságírókat Jaklin Damjan, Nagypalina Község polgármestere azon a ...

Nem döntöttek a hidromeliorációs rendszerekről
Elfogadták a kétéves költségvetést
A kis községek versenyképesek, de kell az összefogás
Nagypalina kimaradása nem sérti az EU-előírásokat
 

Négy év alatt 375 ezer látogató

torony361912015. szeptember 2-án nyílt meg a Vinarium kilátótorony, s rövid időn belül Lendva fő idegenforgalmi attrakciójává vált. Az innovatív létesítmény 2016-ban elnyerte a Szlovén Turisztikai Szövetség Sejalec-díját (Magvető-díj).

torony36193– Az ország legmagasabb kilátója – 54 méter – a kilátásnak és az etno-kulináris-kulturális rendezvényeknek köszönhetően a megnyitástól idén augusztus végéig mintegy 375 ezer látogatót vonzott a Lendva-hegyre. A turisztikai kínálatot májustól a szórtszobás Vinarium szálloda teszi kerekebbé, a 12 hegyi pincében, hétvégi házban 450 vendégéjszaka valósult meg – ismertette Bukovec Martina, a kilátótorony marketingfelelőse a Turisztikai és Fejlesztési Intézetből a létesítmény 4. évfordulója alkalmából. A a napi látogatók számát tekintve idén május 1-jén volt a rekord, amikor 2.121 vendéget fogadott a torony. Az idei év első nyolc hónapjában 64.521 látogatást jegyeztek fel, ami a tavalyi év azonos időszakához viszonyítva 3 százalékos növekedést mutat. Csúcsot döntött az augusztus is, amikor 14.872 belépőjegyet adtak el.

torony36192A vendégek zöme hazai, őket követik a magyarok, az osztrákok és a németek. Jól látogatottak a kilátótoronyban szervezett események is, mint a hímes tojások és a díszes méhkasok kiállítása, a lépcsőfutás. A torony kupolájában egy holland pár már tartott eljegyzést, de hamarosan sor kerül az első esküvőre is.

A torony negyedik jubileuma alkalmából rendezett hétfői ünnepi eseményen a kosárfonók a kilátótorony formáját követő vesszőszobrot készítettek, az egybegyűltek pedig sommelier ajánlása mellett borokat kóstolhattak. A kupolában újabb festménykiállítás is nyílt.

 

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben