kele
perec1
garas1
63. évfolyam
45. szám
Megjelenés:
2019. 11. 07.
kiscim4519

Az őszi idény egyik leggyengébb játékát mutatta a lendvai Nafta hazai közönség előtt, amely szombaton csalódottan ...

Szombaton az óvodás és iskolás lendvai gyerekek a szüleikkel Pohorjén gyalogtúráztak. Reggel indultak Lendváról, majd a ...

Október első hétvégéjén idén először rendeztek Budapesten Beatles-fesztivált. A Beatles Weekend Hungary 2019-nek két ...

A Dobronaki Kétnyelvű Általános Iskola és a Pártosfalvi Kétnyelvű Általános Iskola részt vett a Járd végig! – ...

Megszakadt a hazai győzelemsorozat: Nafta 1903 – Brda 2:2 (2:0)
Családi gyalogtúra Pohorjén
Pesti levelek: Színes lehetőségek a múltban és a jövőben
Járd végig! – muravidéki diákok kirándulása
 

Ingyen utazhatnak a nyugdíjasok

aa busz4519Ingyenes helyközi tömegközlekedésre lesznek jogosultak a jövő évtől a 65 év felettiek, a háborús veteránok, a mozgáskorlátozott egyetemisták és a sportolói státusszal rendelkező diákok és egyetemisták Szlovéniában.

A nyugdíjasok július 1-jétől közlekedhetnek a helyközi tömegközlekedésben ingyenesen. Az intézkedésekkel az illetékes minisztérium a nyugdíjasok nagyobb mobilitását teszi lehetővé, a buszos és vonatos utazással pedig a környezetvédelem mellett a biztonságos és korlátozatlan közlekedést. A nyugdíjasok ugyanis eddig a lakosság egyedüli rétegét jelentették, akik semmilyen kedvezményre nem voltak jogosultak a tömegközlekedésben.

A sportolói státusszal rendelkező diákok és egyetemisták az ingyenes jeggyel az edzésekre és akár a versenyekre is utazhatnak busszal vagy vonattal 2020. február 1-jétől.

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben