kele
perec1
garas1
64. évfolyam
21. szám
Megjelenés:
2020. 05. 28.
kiscim2120

Bizonytalanság és bizonyosság. Ezen kettősség határozza meg az életemet immáron húsz éve. Írhatnám, hogy nem hozott ...

A kormány koronavírus-csomagjának értelmében egyszeri támogatások kifizetésére kerül sor. Az állam egyszeri 150 eurós ...

Az egyetemeken, így a Maribori Bölcsésztudományi Kar Magyar Nyelv és Irodalom Tanszékén is távoktatás folyik március ...

A hagyományos tanítás elkezdése bizonytalan, de az érettségi vizsgák időpontja már ismert. A Lendvai Kétnyelvű ...

Járvány-jegyzet: Ráadásul valaki megállította az időt
Egyszeri szolidaritási támogatások
Hatékony ez a módszer is, de van hiányérzet
Június 1-jén írják az anyanyelvi esszét
 

Ingyen utazhatnak a nyugdíjasok

aa busz4519Ingyenes helyközi tömegközlekedésre lesznek jogosultak a jövő évtől a 65 év felettiek, a háborús veteránok, a mozgáskorlátozott egyetemisták és a sportolói státusszal rendelkező diákok és egyetemisták Szlovéniában.

A nyugdíjasok július 1-jétől közlekedhetnek a helyközi tömegközlekedésben ingyenesen. Az intézkedésekkel az illetékes minisztérium a nyugdíjasok nagyobb mobilitását teszi lehetővé, a buszos és vonatos utazással pedig a környezetvédelem mellett a biztonságos és korlátozatlan közlekedést. A nyugdíjasok ugyanis eddig a lakosság egyedüli rétegét jelentették, akik semmilyen kedvezményre nem voltak jogosultak a tömegközlekedésben.

A sportolói státusszal rendelkező diákok és egyetemisták az ingyenes jeggyel az edzésekre és akár a versenyekre is utazhatnak busszal vagy vonattal 2020. február 1-jétől.

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben