kele
perec1
garas1
64. évfolyam
3. szám
Megjelenés:
2020. 01. 23.
kiscim0320

Hodos Község Tanácsa utolsó idei ülésén elnapolta a döntést a hidromeliorációs rendszerek községre háruló ...

Dobronak Község Tanácsa múlt szerdai ülésén nyolc támogató és három ellenszavazattal elfogadta a polgármesteri ...

Pénteken a teltházas művelődési otthonban ünnepélyes keretek közt megünnepelték Dobronak Község 21. ünnepét. A ...

Palackozott palinai vízzel fogadta az újságírókat Jaklin Damjan, Nagypalina Község polgármestere azon a ...

Nem döntöttek a hidromeliorációs rendszerekről
Elfogadták a kétéves költségvetést
A kis községek versenyképesek, de kell az összefogás
Nagypalina kimaradása nem sérti az EU-előírásokat
 

Sikeres licittel zárult az Édes utcák projekt

aa mezes0120A MURABA Európai Területi Társulás (ETT) Édes utcák projektje sikeres jótékonysági árveréssel zárult Szentgotthárdon. Az eseményen kiállították a Lendván és Szentgotthárdon készített, licitre bocsátott mézeskalácsházakat, a befolyt 1.015 euróból pedig a két városi Karitász családsegítő munkáját támogatják.

Az Édes utcák határon átnyúló projekttel november végétől arra kívánták ösztönözni a lakosságot, hogy minél szélesebb körben csatlakozzanak Lendva és Szentgotthárd jellegzetes épületeinek mézeskalácsból való elkészítéséhez. A mézeskalácsvárosokat december folyamán kiállították Lendván és Szentgotthárdon, ahol a tárlat zárónapján a színház aulájában elárverezték az alkotásokat. A Lendvai Városháza mézeskalács-makettje Magyar Janez polgármester eredményes licitálása jóvoltából „hazakerült”. A Vinarium kilátótorony mézeskalács-változatáért a legmagasabb összeget Lajnšček Metka, Szlovénia szentgotthárdi főkonzulja ajánlotta fel, majd a tornyot átnyújtotta ajándékba Lendva Községnek. Huszár Gábor, Szentgotthárd polgármestere volt a legsikeresebb licitáló a helyi önkormányzati épületre és a katolikus templom mézeskalácsból készült mására.

A MURABA ETT Édes utcák projekt szervezői a rendezvény végén megköszönték a mézeskalácsházak készítőinek a közreműködést, valamint a kiállítás látogatóinak és a licit résztvevőinek az érdeklődést.

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben