kele
perec1
garas1
64. évfolyam
26. szám
Megjelenés:
2020. 07. 02.
kiscim2620

Napra pontosan ma, június 4-én száz éve annak, hogy 1920-ban a Versailles melletti Nagy-Trianon palotában aláírták az ...

A Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség (MMÖNK) Zsitkócban, a Hetési Barátság Parkban június 4-én, a ...

 

A kupaelődöntő előtti utolsó felkészülési találkozót egy héttel korábban, június 3-án a fővárosban az Olimpija ...

Ismét Lendváról, a Vinarium kilátótoronytól rajtolt el a Szlovén E-mobilitás Egyesület (DEMS) szervezésében a Koperig ...

Száz éve írták alá a „trianoni békeszerződést”
Határ el nem választ
Vinko büntetőjével győzött a Nafta
305 kilométer utántöltés nélkül
 

Sikeres licittel zárult az Édes utcák projekt

aa mezes0120A MURABA Európai Területi Társulás (ETT) Édes utcák projektje sikeres jótékonysági árveréssel zárult Szentgotthárdon. Az eseményen kiállították a Lendván és Szentgotthárdon készített, licitre bocsátott mézeskalácsházakat, a befolyt 1.015 euróból pedig a két városi Karitász családsegítő munkáját támogatják.

Az Édes utcák határon átnyúló projekttel november végétől arra kívánták ösztönözni a lakosságot, hogy minél szélesebb körben csatlakozzanak Lendva és Szentgotthárd jellegzetes épületeinek mézeskalácsból való elkészítéséhez. A mézeskalácsvárosokat december folyamán kiállították Lendván és Szentgotthárdon, ahol a tárlat zárónapján a színház aulájában elárverezték az alkotásokat. A Lendvai Városháza mézeskalács-makettje Magyar Janez polgármester eredményes licitálása jóvoltából „hazakerült”. A Vinarium kilátótorony mézeskalács-változatáért a legmagasabb összeget Lajnšček Metka, Szlovénia szentgotthárdi főkonzulja ajánlotta fel, majd a tornyot átnyújtotta ajándékba Lendva Községnek. Huszár Gábor, Szentgotthárd polgármestere volt a legsikeresebb licitáló a helyi önkormányzati épületre és a katolikus templom mézeskalácsból készült mására.

A MURABA ETT Édes utcák projekt szervezői a rendezvény végén megköszönték a mézeskalácsházak készítőinek a közreműködést, valamint a kiállítás látogatóinak és a licit résztvevőinek az érdeklődést.

MCSi Design