kele
perec1
garas1
64. évfolyam
21. szám
Megjelenés:
2020. 05. 28.
kiscim2120

Bizonytalanság és bizonyosság. Ezen kettősség határozza meg az életemet immáron húsz éve. Írhatnám, hogy nem hozott ...

A kormány koronavírus-csomagjának értelmében egyszeri támogatások kifizetésére kerül sor. Az állam egyszeri 150 eurós ...

Az egyetemeken, így a Maribori Bölcsésztudományi Kar Magyar Nyelv és Irodalom Tanszékén is távoktatás folyik március ...

A hagyományos tanítás elkezdése bizonytalan, de az érettségi vizsgák időpontja már ismert. A Lendvai Kétnyelvű ...

Járvány-jegyzet: Ráadásul valaki megállította az időt
Egyszeri szolidaritási támogatások
Hatékony ez a módszer is, de van hiányérzet
Június 1-jén írják az anyanyelvi esszét
 

Új berendezéssel a teherforgalom szabálysértői ellen

aa autopalya2020A muravidéki autópálya dolinskói pihenőhelye lett a Magyarország és Horvátország irányából érkező teherforgalom belépő ellenőrzőpontja. Nemrég ugyanis a hosszúfalui leágazásnál egy korszerű ellenőrzőrendszert állítottak fel, amellyel elsősorban a teherforgalomban a megengedettnél nagyobb súlyú rakományokat szűrik ki. Az ellenőrzőrendszer a túlsúlyos teherszállítmányt érzékeli, amit a gépjármű rendszámával együtt továbbít az ellenőrzőpontra, ahol a rendőrök a gépjárművet az előírásokkal megfelelően megvizsgálják és szabálysértés esetén bírságolnak is.

Múlt csütörtökön, a pihenőhelyen Šteiner Srečko, a muravidéki egyenruhás rendőrök felügyelője sajtótájékoztatón mutatta be a közlekedésbiztonsági és teherforgalmi helyzetet a Muravidéken, valamint az új berendezést, kiemelve, hogy a koronavírus-járvány korlátozásainak bevezetésével a forgalom az autópályán több mint 40 százalékkal csökkent, az enyhítések nyomán pedig most fokozatosan növekedik. Az általános teherforgalmi ellenőrzésben a legtöbb szabálysértés – mint általában is – a szállítmány túlsúlyához és a hibás rögzítéshez köthető, kevesebb a szociális törvénysértés, mint a vezetés és a kötelező pihenés időtartamának megszegése.  

  

A muravidéki rendőrkapitányság rendőrei az autópályán és közutakon idén kétszáz balesetet vizsgáltak, amelyben két személy vesztette életét, 11 személy súlyos, 60 pedig könnyebb sérülést szenvedett.

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben