kiscim1618
 

Hét telek közül választhatnak

lendvahegy1917A Lendva-hegyi Helyi Közösség közgyűlést tartott vasárnap, melyen többek közt két aktuális témáról szóltak: a kis tisztítóberendezések telepítéséről és az új faluotthon építéséről. Denša Ivan, a HK Tanácsának elnöke elmondta, hogy a gyűlésen közel százan jelentek meg, akik hangot is adtak véleményüknek. Az ülésen jelen volt Balažek Anton, Lendva Község polgármestere is.
A kis tisztítóberendezésekkel kapcsolatban elhangzott (ezek beépítését a község 1.500 euróval támogatja), hogy a Bükkes esetében a legésszerűbb megoldás egy közös berendezés alkalmazása lenne, melyre az utca minden háztartása rákapcsolhat.
Lendva Község a Vinárium kilátótornyot az egykori Lendva-hegyi faluotthon telkén építette meg, melynek során az objektum – melyben a terem mellett a helyi közösségnek irodahelyiségei is voltak – lebontásra került. A HK a községtől ígéretet kapott, hogy a kilátótoronyban helyiségeket biztosít számára, ami azonban nem következett be. A Lendva-hegyi HK kárpótlásul új faluotthont kap legalább 80 férőhelyes teremmel, irodahelyiségekkel, parkolóval a főút valamelyik részén. Az új épület megépítése kapcsán a község a honlapján felhívást tett közzé május 4-i zárással, telekvásárlási szándékkal. A község 20–50 ár területű telket kíván vásárolni, beépített is szóba jöhet. A felhívásra heten jeleztek érdeklődést, a kiírási bizottság – ebben tag Denša Ivan, a HK elnöke is – a pályázatokat már felbontotta és a községi szakszolgálathoz továbbította, mely értékeli és pontozza az eladásra felkínált telkeket, amely alapján meghozzák majd a vételi döntést. A felkínált telkek között van többek közt az egykori hegyi laktanya.
Az új faluotthon építésére az idei községi költségvetés 150 ezer eurót irányoz elő, a munkálatok pedig már idén elkezdődnek.
MCSi Design