kiscim1618
 

Terítéken az iskola és óvoda ügyvitele

dobrules20171Dobronak Község Tanácsa rendkívüli ülésen tárgyalta a Dobronaki Kétnyelvű Általános Iskola elmúlt iskolaévi tevékenységét és 2016-os pénzügyi beszámolóját, majd terítékre került az óvodai költségek elszámolásának szabályszerűségére vonatkozó revíziós beszámoló is.
dobrules20172Ivanuša Milena, a Dobronaki KÁI igazgatója a 2015/16-os tanévre vonatkozó tevékenységről számolt be, melyek még a régi vezetőség munkásságát tükrözik. Elmondása szerint a tanév eredményes volt, számos programban vettek részt, a tanulók a legmagasabb kitüntetésekben részesültek. Az átlagosztályzat az év végén 4,3 volt. A nemzeti tudásfelmérésen pedig a tanulók az átlagos szlovén eredmény körül teljesítettek.
Az óvodát két tagozatban 32 gyermek látogatta. A pénzügyi beszámolóból kiderült, hogy a 2016-os évet hétezer euró veszteséggel zárták, melynek szanálását már elkezdték. A tanácstagok a beszámolók elfogadását követően javasolták a jövőben az óvoda és az iskola költségeinek külön bemutatását.
Ezek után az Audit-in revíziósház beszámolóját vitatta meg a tanács, melyben az óvoda 2014-ben elszámolt költségeinek megfelelőségét ellenőrizték. A községi ellenőrzőbizottság ugyanis korábban megállapította, hogy az óvoda 2014 nyarán három hétre bezárt, a szülőknek és a községnek pedig az étkezési költségek kivételével elszámolta a teljes hónap költségeit. Mivel a revízió megállapította, hogy Dobronak Községnek mint a tanintézmény alapítójának nincs elfogadott szabályzata a gyermekek óvodai befogadásának feltételeiről és kritériumairól, valamint nem rendelkezik szabályzattal, melyben az óvodai ellátás költségeinek elszámolási módszerét szabják meg, a revíziósház szabálysértést állapított meg és a községnek e két szabályzat elkészítését tanácsolta. A kialakult hosszas vita után a tanács határozatba foglalta, hogy tudomásul vették a revíziósház beszámolóját, az iskola tanácsának javasolják a községi ellenőrzőbizottság és az Audit-in revíziósház beszámolójának megvitatását, valamint a két szabályzat mihamarabbi elkészítését.
MCSi Design