kele
perec1
garas1
62. évfolyam
25. szám
Lendva 
2018. 06. 21.
kiscim2518

Pontosan harminc évvel ezelőtt, a csentei Petőfi Sándor Művelődési Egyesület létrehozását követően szinte azonnal ...

Hétfőn Szentgotthárdon negyedik alkalommal szervezték meg Szlovénia és Magyarország nagykövetségei, Szentgotthárd Város ...

A Hodos Községi Magyar Nemzeti Önkormányzati Közösség hétfői tanácsülésén első olvasatban tárgyalták a 2018-as évre ...

Az internetes kereskedelem, ahogy a címben is szerepel, egy kiváló lehetőség, de a sikerért ez esetben is sok mindent ...

Harminc évnyi csoda
A határmenti együttműködés lehetőségeiről
67 ezer euró támogatás érkezik
Webshopos távlatok
 

Az egykori laktanya telkén lesz a faluotthon?

telek28171Lendva Község a Vinárium kilátótornyot a Lendva-hegyi faluotthon telkén épült meg. A faluotthon így lebontásra került, a község helyi közösségnek az első ígéretek szerint a kilátótoronyban tervezett helyiségeket biztosítani, de jeleleg mrá más megoldásban gondolkodnak. Az új faluotthon az egykori laktanya telkén épül meg?
A hegyiek egy új telken kapnak tehát faluotthont, ennek érdekében Lendva Község felhívást tett közzé telekvásárlási szándékkal (20–50 ár területű, beépített is lehet), május 4-i határidővel. Az új faluotthon építésére (80 férőhelyes terem, irodák, parkoló, könnyű megközelíthetőség, aszfaltozott út) az idei költségvetésben 150 ezer eurót irányoz elő, sőt, a munkálatok elkezdését is idénre tervezték, ami azonban módosulni fog, hiszen a tárgyalások elhúzódása miatt idén csak a szükséges dokumentáció rendezése történik meg.
telek28172A telekvásárlási felhívásra tíz ajánlat érkezett, ebből hét megfelelt a feltételeknek. Az illetékes bizottság értékelése szerint a szűkebb körbe három lehetőség került: az egyik telek a Rozsmán-borozótól felfelé, a másik a kilátótorony közelében helyezkedik el, a harmadik pedig a Lendva-hegyi volt laktanya, melynek megvásárlása érdekében már tárgyalások is folynak. A község ehhez már felbecsültette a telket és a rajta lévő, felújításra szoruló három épületet. A becsült érték alapján további tárgyalásokat folytatnak.
A Primavista ingatlankereskedő cég honlapján található adatok szerint az utóbbi ingatlan 65 ezer euróért eladó.
MCSi Design