kele
perec1
garas1
62. évfolyam
25. szám
Lendva 
2018. 06. 21.
kiscim2518

Pontosan harminc évvel ezelőtt, a csentei Petőfi Sándor Művelődési Egyesület létrehozását követően szinte azonnal ...

Hétfőn Szentgotthárdon negyedik alkalommal szervezték meg Szlovénia és Magyarország nagykövetségei, Szentgotthárd Város ...

A Hodos Községi Magyar Nemzeti Önkormányzati Közösség hétfői tanácsülésén első olvasatban tárgyalták a 2018-as évre ...

Az internetes kereskedelem, ahogy a címben is szerepel, egy kiváló lehetőség, de a sikerért ez esetben is sok mindent ...

Harminc évnyi csoda
A határmenti együttműködés lehetőségeiről
67 ezer euró támogatás érkezik
Webshopos távlatok
 

36 sikeres érettségiző a lendvai középiskolában

erett2817 gasper kajaIdén először a Színház- és Hangversenyteremben osztották ki ünnepélyes rendezvény keretében az általános és a szakmai érettségi, valamint a záróvizsga bizonyítványait a Lendvai Kétnyelvű Középiskola végzős diákjainak. Ez alkalomból a diákok átvették a német nyelvi diplomákat – Deutsches Sprachdiplom –, valamint az egyéb elismeréseket. Az iskola aranyérettségizője Kocon Kaja a közgazdasági szakon.
 
Képünkön Gjerek Gašper, aki kitűnő záróvizsgát tett az autószerelői programban és Kocon Kaja szakmai aranyérettségiző Hajdinjak Prendl Silvija igazgatónővel.
 
Lendván a 2016/2017-es tanévben 12 diák tett általános érettségi vizsgát a tavaszi vizsgaidőszakban, közülük 11-en voltak eredményesek. Az érettségiző gimnazisták közül a legsikeresebb Gal Dea és Pál Péter lett, akik 27 pontot értek el a maximális 34 pontból. Szakmai érettségi vizsgát 20 diák tett. Közülük 19 tanuló volt sikeres 13,5 pontos átlageredménnyel a maximálisan elérhető 23 pontból. A közgazdasági technikum szakiskolai programot kiegészítő programjában 1, a mechatronikai technikum kiegészítő programban 3, a gépészeti technikum szakközépiskolai képzési programban pedig 11 diák volt sikeres. A közgazdasági technikum szakközépiskolai programban 4 diák érettségizett sikeresen, közülük Kocon Kaja 22 ponttal aranyérettségiző lett.
erett2817
Az idei tanévben 6 diák tett záróvizsgát, mindannyian sikeresek voltak. A vizsgák átlageredménye 4,3 pont volt a maximális 5 pontból. Az autószerelő oktatási program diákja, Gjerek Gašper elérte a maximális 5 pontot. Az idei iskolaévben 3 gasztronómus-szállodás, 2 mechatronikai műszerész, valamint 1 autószerelő fejezte be a Lendvai KKI szakirányú képzését.
 
Kocon Kaja aranyérettségiző a szakmai érettségin
„Az idei tanévben már az órák alatt rendszeresen ismételtük a tananyagot. Voltak olyan napok is, amikor délutánonként folytak a felkészüléseink az érettségire. Amikor befejeződött a tanév, egy hétig minden nap felkészüléseket tartottunk, különböző feladatlapok segítségével ismételtük az anyagot. A céljaimmal kapcsolatosan nem tudok semmi konkrétat mondani, majd meglátjuk, mit hoz a jövő. Az első lépésem az volt, hogy beiratkoztam a Maribori Egyetem Közgazdasági Szakára. A következő generációnak pedig csak azt tudom javasolni, hogy próbáljanak meg rendszeresen, az egész tanév folyamán tanulni, így nem fognak annyira izgulni az érettségi előtti utolsó 1–2 hétben” – mondta Kocon Kaja.
MCSi Design