kele
perec1
garas1
62. évfolyam
25. szám
Lendva 
2018. 06. 21.
kiscim2518

Pontosan harminc évvel ezelőtt, a csentei Petőfi Sándor Művelődési Egyesület létrehozását követően szinte azonnal ...

Hétfőn Szentgotthárdon negyedik alkalommal szervezték meg Szlovénia és Magyarország nagykövetségei, Szentgotthárd Város ...

A Hodos Községi Magyar Nemzeti Önkormányzati Közösség hétfői tanácsülésén első olvasatban tárgyalták a 2018-as évre ...

Az internetes kereskedelem, ahogy a címben is szerepel, egy kiváló lehetőség, de a sikerért ez esetben is sok mindent ...

Harminc évnyi csoda
A határmenti együttműködés lehetőségeiről
67 ezer euró támogatás érkezik
Webshopos távlatok
 

Gasztronómiai délután Hármasmalomban

harmasm2817A közös szórakozás, az együttlét, a hazai ínyencségek és a hideg italok jellemezték a III. Hármasmalmi Falunapot, amely a helybeli Művelődési Egyesület és a Hármasmalmi Helyi Közösség szervezésében valósult meg.
harmasm2817 horvatbalrolA falubeliek baráti, ismerősi körei csoportokat alkotva szombaton délután különféle ételfinomságokat készítettek, amelyeket az esemény látogatói meg is kóstolhattak. A rendezvény egyik résztvevője volt Horvat Tibor is (képünkön balról), aki csapatával minden évben színes gasztronómiai kínálattal készül a falunapra. A hazaiak részvételéről, az esemény fontosságáról, az elkészített finomságokról így mesélt: „Számomra a rendezvény nagyon sokat jelent, hiszen ilyenkor összegyűlünk a gyermekkori és a falubeli barátokkal, ismerősökkel. Ezt nagyon fontosnak tartom, ezért nagy kár lenne, ha ezek a találkozók elmaradnának. Én azért drukkolok – és erőm szerint segítek –, hogy ez az esemény hagyományossá váljon. Nagyon örülök annak, hogy a fiatalok is ilyen nagy számban részt vesznek a falunapon. Mivel rendszeres résztvevői vagyunk a halászléfőző versenynek, ma is azt készítettünk, emellett pedig birkapörkölttel és szalonnába tekert spárgával kedveskedünk az érdeklődőknek.”
harmasm2817 komlosKomlós Štefanija is rendszeres résztvevője az eseménynek, ilyenkor vegetáriánus ételekkel várja az ínyenceket. „Idén ismét sok húsnélküli finomsággal készültem, ami azt jelenti, hogy terítéken van hideg bableves savanyútejjel, pikáns hajdinás palacsinta, vegetáriánus tekercsek citromos mártással és egy kis kaporral, vegiburgerek és tökös-mákos rétes. Mindig szívesen részt veszek a falunapon, hiszen nagyon jó itt a hangulat. Emellett a családok és a barátok közösen főzőcskézhetnek, jönnek a vendégek, majd közösen elfogyasztjuk az elkészített finomságokat. Érdekes azt is megfigyelni, hogy ki mit főz, miként készíti el az általa kiválasztott ételeket. Ez a mai esemény jó lehetőség az együttlétre. Ha jövőre ismét megadatik a lehetőség, én minden bizonnyal itt leszek” – mondta Štefka néni.
Míg rotyogott a bográcsok tartalma, sült a hús, készültek a finom palacsinták, a jó hangulat és a szórakozás került előtérbe. Alkalmi zenés programmal léptek színpadra a helybeli gyerekek, a Hármasmalmi Népdalkör és a Zalaszentbalázsi Népdalkör, Naca és Mári pedig vicces történeteikkel nevettették meg a közönséget.
MCSi Design