kele
perec1
garas1
62. évfolyam
25. szám
Lendva 
2018. 06. 21.
kiscim2518

Pontosan harminc évvel ezelőtt, a csentei Petőfi Sándor Művelődési Egyesület létrehozását követően szinte azonnal ...

Hétfőn Szentgotthárdon negyedik alkalommal szervezték meg Szlovénia és Magyarország nagykövetségei, Szentgotthárd Város ...

A Hodos Községi Magyar Nemzeti Önkormányzati Közösség hétfői tanácsülésén első olvasatban tárgyalták a 2018-as évre ...

Az internetes kereskedelem, ahogy a címben is szerepel, egy kiváló lehetőség, de a sikerért ez esetben is sok mindent ...

Harminc évnyi csoda
A határmenti együttműködés lehetőségeiről
67 ezer euró támogatás érkezik
Webshopos távlatok
 

Gyertyánosban felszentelték a felújított templomot

gyerty1Vasárnap búcsút tartottak Gyertyánosban, amelynek keretében felszentelték a felújított Kármelhegyi Boldogasszony-templomot.
A templomépítés gyökerei az 1995-ös évbe nyúlnak vissza, amikor néhány falubeli indítványozására kezdetét vette az 1923-as évektől álló helyi kápolna lebontása, és az új templom felépítése. Az újonnan felépített Kármelhegyi Boldogasszony-templomot 1997. július 20-án szentelte fel ünnepélyes, kétnyelvű szentmise keretében Jožef Smej püspök. Idővel a templom felújításra szorult, így idén májusban a falubeliek ismét összefogtak, és tatarozták a templom külsejét és belsejét is (megvilágítás, ajtók és ablakok újrafestése, bádogos munkák stb.). A költségek 11.000 eurót tettek ki, melyeknek nagy részét a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség biztosította, a különbözetet pedig a lendvai plébánia hozzájárulásával fedezték.
Az ünnepi szentmisét Martin Dolamič Konrad lendvai plébános celebrálta. Felszentelte az új köntösbe öltözött Kármelhegyi Boldogasszony-templomot, és a Gyertyánosi Helyi Közösségnek átadta a pápai bullát.
MCSi Design