kele
perec1
garas1
62. évfolyam
25. szám
Lendva 
2018. 06. 21.
kiscim2518

Pontosan harminc évvel ezelőtt, a csentei Petőfi Sándor Művelődési Egyesület létrehozását követően szinte azonnal ...

Hétfőn Szentgotthárdon negyedik alkalommal szervezték meg Szlovénia és Magyarország nagykövetségei, Szentgotthárd Város ...

A Hodos Községi Magyar Nemzeti Önkormányzati Közösség hétfői tanácsülésén első olvasatban tárgyalták a 2018-as évre ...

Az internetes kereskedelem, ahogy a címben is szerepel, egy kiváló lehetőség, de a sikerért ez esetben is sok mindent ...

Harminc évnyi csoda
A határmenti együttműködés lehetőségeiről
67 ezer euró támogatás érkezik
Webshopos távlatok
 

Muravidéki Vágta: kisebb helyszínmódosításra volt szükség

vagta 4A hosszúfalui focipálya mögötti réten múlt hétvégén már javában zajlottak a Muravidéki Vágta helyszínének kialakításához szükséges munkálatok, melynek szervezési feladatkörét Sobočan Gabriela, a Hosszúfalui HK elnöke vállalta el. Mint elmondta, a faluban megragadták a rendezvényhelyszín kialakításának a lehetőségét, amit a falusiak is készségesen fogadtak: „Az idő szűkének tudatában összefogott a falu, és a bérlők egy kivétellel bérmentesen rendelkezésre bocsájtották a szükséges területet. Mivel egy bérlő kifogásolta a díjmentes terület használatát, némi módosításra szorultunk a helyszín elrendezésében, de a falusi gazdák készségességének köszönhetően megoldottuk az első szempillantásra bonyolultnak tűnő helyzetet.” Amint Sobočan Gabriela még hozzátette, a Nemzeti Vágta Muravidéki előfutamának házigazdájaként nemcsak a falu fejlődésére, hanem hosszútávon egy rendezvényterület kialakítására is lehetőség adódik, melyet a focipálya és a hozzá tartozó teljes infrastruktúrával rendelkező épület tesz lehetővé.
Mint megtudtuk, pénteken elkezdődött a bokrok és gyökerek eltávolítása, a héten befejeződő munkálatok után pedig sor kerül a pálya kimérésére, valamint a kísérőlétesítményeket beillesztésére is.
Az augusztus 5-i Muravidéki Vágtán a lovasverseny mellett tartalmas kísérőprogrammal készülnek a szervezők, így többek közt lesznek lovasbemutatók, ügyességi játékok, gyermekprogramok, sor kerül a Maradunk - a Muravidéki Művelődési Egyesületek Műsorára és a Rojkó Zenekar koncertjére is.
MCSi Design